pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 22.02.2018 09:29:32

Zlati vitezi na vrh lige NHL

Hokejisti Vegas Golden Knights, novinci v ligi NHL, ne popuščajo. Še naprej so vodilna ekipa zahodne konference, s 84 točkami pa so se povzpeli tudi na vrh lige. Na zahodu so sicer Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ta čas deveti, zunaj mest, ki vodijo v končnico. Zlati vitezi so tokrat doma zanesljivo s 7:3 ugnali Calgary Flames.

Po dveh tretjinah tekme je bilo sicer razmerje moči še poravnano (2:2), nato pa je na sceno stopil Alex Tuch in spodbudil soigralce. Tuch je zadel za vodstvo s 3:2, med strelce za Vegas pa so se vpisali še Ryan Carpenter, William Karlsson, Reilly Smith, Luca Sbisa, Erik Haula in Cody Eakin. Vratar Marc-Andre Fleury je k zmagi dodal 28 obramb.

TJ Brodie, Dougie Hamilton in Matthew Tkachuk so zadeli za Calgary, David Rittich pa je končal pri 19 obrambah.

V prvenstvu so odigrali še dve tekmi. Chicago Blackhawks so po kazenskih strelih s 3:2 ugnali Ottawa Senators. Tekmo je odločil Nick Schmaltz, ki je bil uspešen v sedmi seriji kazenskih strelov in pomagal Chicagu do komaj druge zmage v zadnjih enajstih tekmah.



Anaheim Ducks so z 2:0 premagali Dallas Stars, obe ekipi se s kralji borita za končnico, in prišli do četrte zaporedne zmage. V ekipi racmanov se je najbolj izkazal vratar Ryan Miller, ki je zbral 41 obramb in še 42. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Kopitarjevi kralji so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo v Staples Centru gostili prav Dallas Stars, neposredne tekmece za končnico, ki so kljub današnjemu porazu na šestem mestu zahodne konference. Kralji so deveti.

Izidi
Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 3:2 (kazenski streli) Anaheim Ducks - Dallas Stars 2:0 Vegas Golden Knights - Calgary Flames 7:3
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike