900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.02.2018 10:33:34

Kralji izgubili pri prvakih v Pittsburghu

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči gostovali pri aktualnih prvakih lige NHL v Pittsburghu in izgubili s 3:1. Ekipa iz Kalifornije nujno potrebuje točke za uvrstitev v končnico, saj je po dobrem začetku v ligi zdaj zdrsnila že na 10. mesto v zahodni konferenci.

V 27. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Ryan Reaves, kraljem pa je izenačenje po le minuti in 16 sekundah zagotovil Dion Phaneuf, ki je zadel ob debiju. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji tretjini, ko je Zach-Aston Reese v 46. minuti povišal na 2:1, usodo ekipe iz mesta angelov pa je 25 sekund pred koncem zapečatil Rus Jevgenij Malkin.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je za ekipo Los Angelesa odigral dobrih 23 minut, sprožil pet strelov na nasprotni gol, a mu ni uspelo premagati domačega vratarja.

Pittsburgh je na domačem ledu slavil desetič po vrsti. To je drugi najdaljši niz pingvinov po sezoni 2013/14, ko so postavili rekord s 13 zmagami. Pittsburgh sicer ni izgubil od 4. januarja, ko ga je s 4:0 ugnala Carolina, do danes pa je na 15 tekmah nanizal 13 zmag.



Iz Pensilvanije se ekipa Los Angelesa zdaj seli v zvezno državo New York, kjer Kopitarja in druščino v noči na nedeljo čaka obračun z Buffalom.

V mestnem derbiju mesta New York sta se pomerili ekipi Islanders in Rangers, s 3:0 so slavili prvi. Jaroslav Halak je ustavil kar 50 strelov, med strelce so se vpisali Josh Bailey, Jordan Eberle in Thomas Hickey. Vodilna ekipa lige NHL Tampa Bay je zmagala enajstič zaporedoma, zadnja žrtev je bil Detroit, ki je izgubil z 1:4. Uspešna je bila tudi druga ekipa lige, Vegas Golden Knights je s 4:1 porazil Edmonton, 30. gol v sezoni je v dresu zlatih vitezov dosegel William Karlsson. Washington je s 5:2 premagal Minnesoto, zvezdnik zmagovalne ekipe Aleksander Ovečkin pa se je veselil 1100. točke, potem ko je na tekmi dosegel gol in kar tri podaje.

New Jersey je s 5:2 premagal Carolino, Carolina je bila s 4:3 boljša od Nashvilla, Anaheim pa s 3:2 od Chicaga. San Jose je s 4:1 porazil Vancouver. Po podaljšku so se z zmage s 3:2 veselili igralci Ottawe, ki so bili boljši od naslednjega Kopitarjevega tekmeca Buffala.

Izidi
Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings   3:1
(Anže Kopitar je v dresu Los Angelesa petkrat streljal na nasprotni gol)
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes   5:2
New York Islanders - New York Rangers     3:0
Ottawa Senators - Buffalo Sabres          3:2 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings   4:1
Nashville Predators - Calgary Flames      3:4
Minnesota Wild - Washington Capitals      2:5
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks        2:3
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens      5:2
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers    4:1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks       4:1
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike