reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 31.01.2018 10:22:37

Kralji slavili s 3:0 v Dallasu

Profimedia
Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so odločno krenili v nadaljevanje lige NHL po premoru zaradi tekme All-Star. Kralji so davi v Dallasu ugnali Stars s 3:0, Kopitar pa je k uspehu prispeval podaji za vodstvi z 1:0 in 2:0.

Za ekipo iz Kalifornije so zadeli Paul LaDue (4.), Drew Doughty (26.), ki je dosegel že 100. gol v ligi, in Alec Martinez (42.), vnovič pa je bil zelo razpoložen vratar Darcy Kuemper, ki je ubranil vseh 28 strelov na svoj gol in drugič v sezoni ostal nepremagan.

Kuemper, ki je vsaj začasno zamenjal prvega vratarja Jonathana Quicka, je branil že drugo tekmo zaporedoma in ob 59 strelih na svoj gol prejel vsega en zadetek. "Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost braniti še na drugi tekmi. Tokrat še posebej, saj si jo je ogledal tudi moj oče. Zato sem se želel posebej izkazati, a je bilo to ob pomoči branilcev danes lahko," je dejal vratar iz mesta angelov.

Pred kralji je zdaj prost dan, ki ga bodo izkoristili za selitev v Tennessee, kjer jih v noči na petek čaka tekma z Nashvillom. Ta je danes doma z 1:2 izgubil proti Chicagu. Los Angeles, ki je na sedmem mestu zahoda, je slavil le na treh od zadnjih desetih tekem in nujno potrebuje nove točke. Svojo statistiko bo skušal izboljšati tudi Kopitar, ki je s 53 točkami, toliko jih je zbral tudi Rus Aleksej Ovečkin, na 15. mestu lige.



V ligi še vedno vodi Tampa, ki pa je tokrat na gostovanju v Winnipegu izgubila s 3:1. To je izkoristil novinec v ligi Las Vegas, ki je v Calgaryju slavil s 4:2 in se ob odigrani tekmi manj približal na točko. A gostje so tekmo obrnili šele v končnici, saj je bil izid vse do 59. minute 2:1 za gostitelje. Nato je zadel Erik Haula, 10 sekund kasneje Marchessault in še 42 sekund kasneje David Perron.

V vse boljši formi so tudi branilci naslova Pittsburgh Penguins, ki so v noči na sredo premagali San Jose s 5:2 in dosegli tretjo zaporedno zmago. Kar dvakrat je na tekmi zadel Bryan Rust, ki je v 12. minuti branilce Stanleyjevega pokala popeljal v vodstvo, v 54. minuti pa je zadel za 5:4. Zvezda večera pa je bil Rus Jevgenij Malkin, ki je dosegel kar tri gole (40., 47., 59.).

Enako število točk kot Kopitarjevi kralji ima tudi Anaheim. Ta je s 3:1 ugnal Boston, ključni igralec tekme pa je bil Kanadčan Adam Henrique z goloma v 14. in 60. minuti.

Izidi
Dallas Stars - Los Angeles Kings           0:3
(Anže Kopitar dve podaji za za Los Angeles)
Buffalo Sabres - New Jersey Devils         1:3
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators      2:1
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild     2:3 (kazenski streli)
Boston Bruins - Anaheim Ducks              1:3
New York Islanders - Florida Panthers      1:4
Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks      5:2
Nashville Predators - Chicago Blackhawks   1:2
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning        3:1
St. Louis Blues - Montreal Canadiens       3:1
Calgary Flames - Vegas Golden Knights      2:3
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche     4:3 (podaljšek)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike