Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.01.2018 09:27:51

Nov uspeh za Kralje: Po visokem porazu je ta zmaga še kako dobrodošla

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL po porazu v Vancouvru tokrat gostovali še v Calgaryju in domače Flames po podaljšku premagali z 2:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil podajalec pri izenačujočem zadetku kraljev v zadnji tretjini, ko je Jake Muzzin zadel za podaljšek, v katerem je nato tekmo odločil Tanner Pearson.

"To je bila pogumna predstava. Hitro smo prejeli zadetek, toda ostali smo zbrani, ostali v igri in ritmu. Na koncu smo dobili dve točki, kar je zelo dobrodošlo po včerajšnji predstavi (Kings so izgubili v Vancouvru z 2:6; op. STA)," je za lakinginsider.com povedal Kopitar.

Kralje zdaj čaka nekaj dni premora, naslednji obračun jih čaka šele v noči na 31. januar v Dallasu. "Vse to nam je pokazalo, kako težko bo tudi v prihodnje. Dve točki sta naredili ta premor malce slajši, tako da bomo malce uživali v tem, a moramo poskrbeti, da bomo tudi v prihodnje kazali podobne predstave kot nocoj," poudarja slovenski zvezdnik.


Ta je pohvalil tudi predstavo vratarja Darcyja Kuepmerja, ki je zbral 30 obramb. "Odličen je bil. Oba naša vratarja nam dajeta možnost, da zmagamo na vsaki tekmi. To pa je tudi vse, kar lahko od njiju zahtevaš. Nocoj ni bilo nič drugače, Darcy je bil izjemen," je še povedal Kopitar, ki je tako kot Muzzin podaljšal niz zbiranja točk na pet tekem. Kopitar je v tem obdobju dosegel gol in štiri podaje. Skupno je pri 50 točkah (19 golov, 31 podaj) in je na 14. mestu na tej lestvici.

Kralji so se z zmago točkovno izenačili z današnjimi tekmeci (57), toliko točk imata v zahodni konferenci tudi Colorado in Minnesota, pred njimi pa so Vegas, Winnipeg, Nashville, St. Louis, Dallas in San Jose.

Po podaljšani igri se je končala tudi edina preostala tekma večera; Toronto Maple Leafs so na gostovanju v ameriškem vetrovnem mestu z golom Williama Nylanderja po šestih sekundah igre v podaljšku premagali Chicago Blackhawks s 3:2.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike