Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 01.01.2018 10:02:54

Tampa leto 2017 končala z zmago

Hokejisti Tampe so leto 2017 sklenili z zmago v Columbusu kar s 5:0 in potrdili vodstvo v severnoameriški ligi NHL. Uvodna gola na tekmi je dosegel Tyler Johnson, Nikita Kučerov pa je k izdatni zmago dodal gol za 3:0 in podajo. Svoje je prispeval tudi vratar Andrej Vasiljevski, ki je petič ostal nepremagan.

Na zahodu, v konferenci Anžeta Kopitarja, je v vodstvu novinec v ligi iz Las Vegasa, ki je v mestu hazarda s 6:3 odpravil Toronto. Ključni igralec tekme je bil William Karlsson s tremi goli in podajo, na nasprotni strani pa je dvakrat v polno zadel Auston Matthews, ki je v 41. minuti znižal na 4:3, a so se gostitelji niso dovolili presenečenja in se na koncu vendarle veselili visoke zmage.

Edmonton je izgubil že tretjič zaporedoma, v kanadskem derbiju pa je bil kar s 5:0 boljši Winnipeg. Izstopal je predvsem gostujoči vratar Connor Hellebuyck, ki je tretjič v sezoni ostal nepremagan, tokrat pa je ubranil vseh 35 strelov na svoj gol. Edmonton je v 39 tekmah zbral 37 točk in nujno potrebuje točke za morebitno uvrstitev v končnico.

Slabo v tem delu kaže tudi branilcem naslova iz Pittsburgha, ki so z 1:4 izgubili na gostovanju v Detroitu, Gustav Nyquist (12. in 57. minuta) pa je za goste zadel dvakrat. Dva gola je prispeval tudi Rickard Rakell pri zmagi Anaheima nad Arizono s 5:2, Antoine Vermette je dodal gol in dve podaji.



Colorado je kar s 6:1 odpravil New York Islanders. Gabriel Ladeskog je tekmo končal z dvema goloma in podajo, gostom iz New Yorka pa tokrat ni pomagala niti menjava vratarja. Dvakrat je zadel tudi Tyler Pitlick ob zmagi Dallasa proti San Joseju s 6:0.

Najbolj tesno je bilo v Calgaryju. Gostitelji so po dveh golih Matthewa Tkachuka in enem Seana Monahana vodili že s 3:0, Jordan Oesterle, Jonathan Toews in Brandon Saad pa so s po golom in podajo Chicagu priigrali podaljšek. Domačim navijačem v Kanadi je večer z zadetkom po 52 sekundah podaljška "rešil" Mark Giordano.

Anže Kopitar z Los Angelesom je bil danes prost, a se ekipa iz Kalifornije že pripravlja za pot v Kanado, kjer bodo kralji v noči na sredo gostovali v Edmontonu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike