Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.12.2017 09:22:25

Toronto stoletnico proslavil z osmimi goli

Ekipa lige NHL Toronto Maple Leafs je sinočnjo okroglo obletnico obeležila z visoko zmago. Javorovi listi so bili od gostujoče ekipe Carolina Hurricanes boljši s kar 8:1 in so na tak način najlepše obeležili stoletnico kluba.

Toronto je že v prvi tretjini zadel štirikrat, še štiri gole je dodal v zadnji tretjini in se nato poveselil posebne obletnice. Prve tekme NHL so namreč v Torontu odigrali že davnega 19. decembra 1917, med drugim so gledalci v tistem času videli tudi zmago z 10:9 ekipe Montreal Wanderers nad Torontom.

Na ledu sta se za domače izkazala Tyler Bozak in Mitch Marner. Oba sta namreč poleg gola dosegla še po tri podaje in tako izdatno pripomogla k visoki zmagi gostiteljev, ki so s tem prekinili negativni niz z zadnjih treh tekem.

Za Toronto, ki je sicer igral brez centra Austona Matthewsa, so gole prispevali še James van Riemsdyk, Leo Komarov, Patrick Marleau, Kasperi Kapanen, William Nylander in Connor Carrick, Frederik Andersen pa je ubranil 32 strelov. Edini gol za Carolino je prispeval Jeff Skinner, Scott Darling je ubranil 27 strelov.



V ostalih tekmah se domača moštva niso preveč izkazala. Tako so Ottawa Senators s 4:6 izgubili proti Minnesota Wild, New York Islanders s 3:6 proti Detroit Red Wings, Buffalo Sabres z 0:3 proti Boston Bruins, Nashville Predators s 4:6 proti Winnipeg Jets, Arizona Coyotes z 2:3 proti Florida Panthers, Vancouver Canucks s 5:7 proti Montreal Canadiens, Dallas Stars pa po podaljšku s 3:4 proti Washington Capitals.

Dve ekipi sta le slavili zmagi na domačem ledu. New York Rangers so bili s 4:1 boljši od Anaheim Ducks, novinci v ligi Vegas Golden Knights pa so s 4:3 premagali Tampa Bay Lightning.

Moštvo Slovenca Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo znova igralo v noči na petek, ko k njim v Staples Center prihajajo Colorado Avalanche.

Izidi
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes    8:1
Ottawa Senators - Minnesota Wild             4:6
New York Rangers - Anaheim Ducks             4:1
New York Islanders - Detroit Red Wings       3:6
Buffalo Sabres - Boston Bruins               0:3
Nashville Predators - Winnipeg Jets          4:6
Dallas Stars - Washington Capitals           3:4 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Florida Panthers           2:3
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens       5:7
Vegas Golden Knights - Tampa Bay Lightning   4:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike