favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.12.2017 09:40:25

Detroitu ne ustrezajo podaljški

Reuters
V hokejski ligi NHL so bile v noči iz srede na četrtek odigrane štiri tekme. Boston je po podaljšku v gosteh s 3:2 ugnal Detroit, z istim izidom je po rednem delu Ottawa doma premagala New York Rangers, izgubil je tudi drugi newyorški klub, Islanders so morali z 2:5 doma priznati premoč Dallasu.

Najbolj prepričljiv je bil Nashville, ki je v Vancouvru napolnil mrežo domače ekipe, zmagal je s 7:1.

Detroit je bil še minuto in pol pred koncem dvoboja proti Bostonu na pragu zmage, nato pa je Čeh David Pastrnak poskrbel za podaljšek, s tem pa svoji ekipi praktično že zagotovil zmago. Red Wings namreč letos izredno slabo igrajo v dodatnih minutah, pred tem so jih izgubili vseh pet, da tudi tokrat ni bilo drugače, pa je bil kriv gol Brada Marchanda že v 35. dodatni sekundi dodatka.


Ottawa je z zmago proti rangerjem prekinila niz petih zaporednih porazov, zmagala pa je šele drugič v zadnjih 14 tekmah. Zato ima največ zaslug Bobby Ryan, ki je dosegel gol in enkrat podal, med strelce sta se vpisala še Cody Ceci in Zack Smith, vratar senatorjev Craig Anderson pa je zbral 27 obramb. Isto število obramb je na drugi strani vpisal Henrik Lundqvist, s tem je postal 15. vratar, ki je v svoji NHL karieri zbral več kot 20.000 obramb. Na njegovo žalost jubileja ni proslavil z zmago, za Rangers je bil to že tretji poraz v zadnjih štirih tekmah in drugi zaporedoma.

Sklonjenih glav so igrišče zapuščali tudi Islanders, ki so proti Dallasu že po dveh tretjinah zaostajali z 0:4, Tyler Pitlick je na začetku zadnjega dela s svojim drugim golom na tekmi njihov zaostanek še povečal. Do konca so gostitelji sicer dosegli dva gola, oba je prispeval Anders Lee, a zmagovalec je bil že zdavnaj odločen.

Nashville še naprej diha za ovratnik vodilnih moštev zahodne konference, z zmago v Vancouvru ima 42 točk, eno manj od Los Angelesa Anžeta Kopitarja in dve manj od St. Louisa. Temnopolti P.K. Subban je v statistiko vpisal dva gola, Craig Smith pa gol in dve podaji. Predators so v zadnjih 12 tekmah le enkrat izgubili po rednem delu, v Nashvillu jih je premagal ravno Vancouver.

Izidi
Ottawa Senators - New York Rangers              3:2
Detroit Red Wings - Boston Bruins               2:3 (podaljšek)
New York Islanders - Dallas Stars               2:5
Vancouver Canucks - Nashville Predators         1:7
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike