hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.12.2017 19:55:55

V ligi KHL podprli nastope hokejistov na OI

Profimedia
Ruskim športnikom, ki bodo lahko na olimpijskih igrah v Pyeongchangu nastopili pod nevtralno zastavo, se bodo pridružili tudi hokejisti ruske lige KHL. Vodstvo je namreč danes podprlo odločitev ruskega olimpijskega komiteja, da lahko dopinško nezaznamovani športniki nastopijo na igrah.

Zeleno luč so tako dobili tudi hokejisti iz lige KHL, ne le ruski, temveč vsi, ki igrajo v tej ligi in bodo nastopili na igrah. V zadnji tednih se je namreč kot posledica dopinškega dogajanja in kazni za ruske športnike v Rusiji pojavila zamisel, da lige ne bi prekinili in tako po zgledu severnoameriške NHL, iz katere hokejistov ne bodo pustili na olimpijski turnir, tudi članom drugega najmočnejšega ligaškega tekmovanja na svetu ne bi omogočili nastopa za izbrane vrste na OI.

Zdaj bo očitno konec teh skrbi ruskih ljubiteljev hokeja in tudi tistih iz drugih držav, Slovenija ima v tej ligi štiri močne adute, Roka Tičarja (pred dnevi je sklenil pogodbo s Sibirom iz Novosibirska), Roberta Saboliča (Vladivostok), Žigo Jegliča (Neftehimik Nižnekamsk) in Jana Muršaka (Torpedo Nižnji Novgorod). Slovenci pa so tudi v isti predtekmovalni skupini kot Rusi, njihovi tekmici bosta še Slovaška in ZDA.



Danes je v Moskvi zasedal izvršni odbor lige KHL in podprl odločitev ruskega olimpijskega komiteja, ki je nedavno omogočil športnikom udeležbo na igrah pod nevtralno zastavo. "Izvršni odbor KHL podpira odločitev ruske hokejske ekipe, da v Pyeongchangu nastopi pod nevtralno zastavo, in obenem želi veliko sreče vsem igralcem lige KHL, ki bodo predstavljali svoje države na igrah," se glasi sporočilo današnjega sestanka izvršnega odbora lige, ki ga je povzel ruski športni portal Sovsport.

Končno odločitev o tem, kdo bo lahko pod nevtralno oziroma olimpijsko zastavo nastopil na igrah v Južni Koreji, bo vseeno imel Mok. Krovna olimpijska organizacija sicer v zadnjih tednih redno izreka prepovedi nastopanja na tekmovanjih pod svojim okriljem ruskim športnikom, ki so zaradi preiskav Oswaldove komisije po mnenju Moka dokazano vpleteni v škandal Soči 2014. Nazadnje so tako v torek suspendirali šest ruskih hokejistk, na seznamu je zdaj že 31 ruskih športnikov.

Značke: hokej, mok, olimpizem

Članki iz rubrike