900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.12.2017 09:11:55

Prvi poraz kraljev po osmih zmagah, brez točke tudi Kopitar

Profimedia
Kalifornijsko moštvo Los Angeles Kings je v ligi NHL vpisalo prvi poraz po osmih zmagah. Kralji so na gostovanju na Vzhodni obali ZDA v Prudential Centru v Newarku izgubili z 1:5 proti New Jersey Devils. Brez točke je ostal tudi kapetan kraljev slovenski as Anže Kopitar.

Po 40 minutah tekme v New Jerseyju je bilo že 4:0 za domače moštvo. V prvi tretjini sta zadela Travis Zajac in Taylor Hall ob power playu. Hall je prišel do zadetka tudi v drugi tretjini, Brian Boyle pa je poskrbel za četrti zadetek za domačo ekipo.

Častni zadetek za kralje je v 53. minuti dosegel Torrey Mitchell in kralji so se tako izognili prvemu shutoutu v tej sezoni. Brian Gibbons je 11 sekund pred koncem vpisal še peti zadetek za domače hokejiste. Kralji so doživeli prvi poraz po 24. novembru, ko so izgubili z 2:3 po podaljšku z Arizono.

"Če povlečem črto pod dogajanje, lahko ugotovim le, da so bili bolj agresivni in so si bolj želeli ploščka. To je vsekakor dobra lekcija, čeprav boli. Včasih moraš dobiti lekcijo, da te prebudi," ni bil zadovoljen trener John Stevens. Da je bila predstava kraljev slaba, kaže tudi pogled na statistiko strelov na gol, ko so gostitelji sprožili več strelov proti golu kot gostje, in sicer 26:17. Povprečje kraljev je bilo do tekme v New Jerseyju 32 strelov na gol na tekmo.

Hrušičan je prvič na zadnjih petih tekmah ostal brez osvojene točke in ni vpisal ne podaje ali zadel gola. Kopitar proti New Jerseyju ni prišel niti do enega strela na gol. Kopitar je sicer od začetka sezone zbral že 38 točk, 16 golov in 22 podaj za tretje mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev lige.



"Ali smo lahko zadovoljni z vloženim trudom. Absolutno ne, saj nismo ustvarjali priložnosti in smo se tako spravili v položaj, v katerem nismo želeli biti," je bil komentar kapetana Kopitarja.

Hokejisti iz Los Angelesa, ki so prekinili niz osmih zaporednih zmag, s 43 točkami ostajajo vodilna ekipa pacifiške skupine ter drugi najboljši kolektiv v zahodni konferenci. Kralji bodo v petek gostovali pri New York Rangers, nato pa sledi še gostovanje pri New York Islanders.

Poraz je doživela tudi vodilna ekipa Zahoda St. Louis Blues, ki je v derbiju dveh najboljših ekip lige izgubila proti Tampa Bay Lightning z 0:3. Izkazal se je vratar vodilne ekipe Vzhoda Andrej Vasilevskij, ki je zaustavil 32 strelov St. Louisa ter še sedmič v karieri in tretjič v sezoni ostal nepremagan na tekmi.

Tri tekme se niso končale po rednem delu. Minnesota Wild je po kazenskih strelih premagala Calgary Flames z 2:1, novinec v ligi NHL Vegas Golden Knights pa je izgubil na domačem ledu z 2:3 po kazenskih strelih proti Carolina Hurricanes. Chicago Blackhawks je po podaljšku s 3:2 premagal Florida Panthers. Odločilni zadetek je prispeval Patrick Kane.

Izidi
Buffalo Sabres - Ottawa Senators               3:2
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs      4:2
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers        2:7
Minnesota Wild - Calgary Flames                2:1 (kazenski streli)
Vegas Golden Knights - Carolina Hurricanes     2:3 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Los Angeles Kings          5:1
(Anže Kopitar: brez točkovnega izkupička za LA Kings)
Washington Capitals - Colorado Avalanche       5:2
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning          0:3
Chicago Blackhawks - Florida Panthers          3:2 (podaljšek)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike