bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 01.12.2017 10:14:59

Kralji do visoke zmage v prestolnici

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL gostovali v ameriški prestolnici pri Washington Capitals in slavili visoko zmago s 5:2. Odločilna gola v Capital One Areni sta dosegla Jussi Jokinen in Jonny Brodzinski, ki sta se v drugi tretjini vpisala med strelce v razmaku devetih sekund in pomagala kraljem do tretje zaporedne zmage.

Kapetan kraljev Anže Kopitar je proti vratom tekmeca sprožil tri strele, a ostal brez točke.

Kralji so očitno spet našli svoj "mojo", potem ko so med 9. in 24. novembrom izgubili kar sedem od osmih tekem. Pri tretji zaporedni zmagi je s 27 obrambami blestel tudi vratar Jonathan Quick, dva gola pa je dosegel Marian Gaborik.

"Zelo težko je igrati proti njim," je po tekmi dejal branilec kraljev Drew Doughty, ki je opravil ključno vlogo pri zaustavljanju zvezdnikov Washingtona, Aleksandra Ovečkina, Nicklasa Backstroma in Toma Wilsona. "Še nikoli v življenju nisem bil tako utrujen. Počutim se, kot da sem se vso tekmo boril z Ovečkinovo napadalno linijo. A bila je odlična bitka. Vsi smo igrali dobro, zato smo tudi zmagali," je še dodal Doughty,


Kralji so tako niz prestolnikov zaustavili pri treh zmagah. A trener John Stevens opozarja, da njegove varovance čaka še kar nekaj dela: "Gre za proces in ne za posamezno tekmo. S fanti skušamo priti do točke, ko bomo lahko nadgradili našo ekipno igro. Seveda porazi frustrirajo in energija v ekipi pade. A fantje so bili neverjetni, timski duh je čudovit in zato lahko iz tekme v tekmo napredujemo v igri," je po zmagi dejal Stevens.

Naslednja tekma LA čaka že jutri, ko bodo gostovali pri vodilni ekipi zahodne konference, St. Louis Blues.

Na preostalih obračunih so Detroit Red Wings na domačem ledu s 3:6 klonili proti Montreal Canadiens, v gosteh sta bili uspešni še dve kanadski ekipi; Vancouver Canucks so pri Nashville Predators zmagali s 5:3, ena vodilnih ekip vzhodne konference Toronto Maple Leafs pa je s 6:4 ugnala Edmonton Oilers.

Hokejisti Minnesote so na domačem ledu s 4:2 ugnali Vegas Golden Knights, Calgary Flames so bili s 3:0 boljši od Arizona Coyotes, podaljšek pa je odločil tekmo v ameriškem vetrovnem mestu Chicagu, kjer so domači črni jastrebi na koncu s 3:4 klonili proti Dallas Stars. Tekmo je odločil Mattias Janmark, ki je dosegel svoj drugi gol večera že po 51 sekundah podaljšane igre ter pomagal zvezdam do tretje zaporedne zmage.

Izidi
Washington Capitals - Los Angeles Kings    2:5
(Anže Kopitar: 3 streli proti vratom tekmeca za LA)
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens     3:6
Nashville Predators - Vancouver Canucks    3:5
Minnesota Wild - Vegas Golden Knights      4:2
Chicago Blackhawks - Dallas Stars          3:4 (podaljšek)
Calgary Flames - Arizona Coyotes           3:0
Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs      4:6
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike