mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
0 21.11.2017 11:27:51

Klemen Pretnar v finalu celinskega pokala, Grenoble s slovensko trojko na čelu pa ne

pm
Pretekli konec tedna sta potekala zadnja dva turnirja pred finalom celinskega pokala.

Že 21. leto to sezono poteka tudi celinski pokal, drugorazredno klubsko evropsko tekmovanje, seveda je bolj zanimiva in tudi kakovostnejša liga CHL, liga prvakov, v kateri igrajo najboljši klubi najboljših evropskih hokejskih držav. V celinskem pokalu tudi to sezono slovenskega predstavnika nismo imeli, v tem pa je tekmovalo oziroma tekmuje 17 moštev. Praviloma so to prvaki ali podprvaki držav, kjer se hokej, roko nas srce, ne igra na najvišjih ravneh, predvsem tu ciljamo na udeležence prvega kroga, v katerem so tekmovali Turki, Srbi, Bolgari, prvič so tudi Islandci itd., klubi se sicer sami prijavijo v to tekmovanje.


Ravno pretekli teden sta potekala dva turnirja v tretjem, predzadnjem krogu tega tekmovanja, v katerem moštva že prihajajo iz resnejših hokejskih dežel in na teh so igrali trije Slovenci. Klemen Pretnar z Yunostjo iz Minska ter Boštjan Goličič ter David Rodman z Grenoblom, ki ga vodi trener Edo Terglav.


V finale, ki je na sporedu med 12. in 14. januarjem, se je uvrstil le Pretnar. Naš branilec, ki je zaradi poškodbe in malce slabe volje v klubu zadnji reprezentančni zbor izpustil, je z Minskom dobil turnir skupine D v danskem Rungstedu. Na tem ni utrpel poraza, v finale pa se je iz skupine, v kateri sta igrala še latvijski Kurbads in Rungsted, uvrstil še britanski Sheffield.


Turnir skupine E pa je potekal v italijanskem Renonu, gostilo ga je italijanski prvak in tudi aktualni prvak alpske lige. Tudi Italijani so se uvrstili v finale, v katerem bo igral tudi kazahstanski Nomad iz Astane. Grenoble je turnir sklenil za zadnjem mestu, dobil je zgolj eno točko, ko je po podaljšku izgubil proti madžarskemu Miskolcu.

Kje bo finale, bo sporočeno naknadno. Zmagovalec celinskega pokala si bo priigral tudi možnost igranja v ligi CHL naslednjo sezono, kar pa morajo odobriti vodilni možje lige CHL. Ti so pred to sezono prižgali luč lanskemu zmagovalcu celinskega pokala, Nottinghamu, ki je to sezono v ligi prvakov presenetil vse, saj se je uvrstil v šestnajstino finala.

Članki iz rubrike