Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.11.2017 11:38:19

Rekorder Kopitar nadaljuje z izjemnim nizom, Kralji pa še naprej izgubljajo

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL tokrat v razprodani domači dvorani Staples Center gostili Vancouver Canucks in na koncu izgubili z 2:3. Čeprav so kralji z goloma kapetana Anžeta Kopitarja in Tannerja Pearsona povedli z 2:0, so gosti v drugi tretjini izenačili, odločilni zadetek za zmago gostov pa je dosegel Sven Baertschi.

Čeprav so Vancouver Canucks po komaj 3:14 minute igre že zaostajali z 0:2, so na koncu zmagali, slavje pa je bilo še toliko slajše. Baertschi je z igralcem več v zadnji tretjini dosegel odločilni gol za zmago gostov, ki je za kralje pomenila še tretji zaporedni poraz. In to na domačem ledu. V drugi tretjini sta za Vancouver, ki je sicer pred tem izgubil dve tekmi zapored, skupno pa pet od sedmih, in izenačenje na 2:2 zadela Henrik Sedin in Bo Horvat.

Potem ko sta Pearson in Kopitar z goloma popeljala Los Angeles v vodstvo, se je zdelo, da bodo hokejisti Vancouvra doživeli novo razočaranje. A namesto tega so se vrnili v igro in premagali najboljšo ekipo pacifiške skupine.

"Na začetku smo po zaostanku kar nekako zmrznili. Na ledu je bil precejšen kaos. A kmalu smo se zbrali in naslednjih 50 minut odigrali odlično," je po tekmi dejal Baertschi. Vratar gostov Anders Nilsson je sicer grdo "požrl" gol Pearsona že po 23 sekundah igre, a se je nato izkazal s 30 obrambami.

Slovenski zvezdnik Kopitar je sicer podaljšal svoj uspešen niz in točko dosegel še na deveti tekmi zapored. To je njegov najboljši niz v enajstletni karieri v ligi NHL. Hrušičan je na 18 tekmah za devet zadetkov in 13 podaj zbral 22 točk in je skupaj s še tremi hokejisti sedmi najučinkovitejši igralec lige NHL.



Vratar Jonathan Quick je zaustavil 24 strelov, a LA, ki treh tekem zapored ni izgubil vse od februarja, je vseeno ostal brez zmage.

Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo prav tako v Los Angelesu gostili Boston Bruins.

Dvakratni zaporedni branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal Pittsburgh Penguins so po podaljšku s 5:4 premagali Buffalo Sabres. Zmago sta gostiteljem priigrala kapetan Sidney Crosby, ki je bil podajalec, ter Conor Sheary, ki je zadetek za zmago dosegel že po 16 sekundah podaljšane igre. Podaljšek je odločil tudi tekmo v Montrealu med domačimi Canadiens in Columbus Blue Jackets; zmage z 2:1 so se veselili hokejisti iz Ohia.

Florida Panthers so bili s 4:3 po kazenskih strelih boljši od Dallas Stars, Nashville Predators so s 6:3 premagali Washington Capitals, hokejisti Minnesota Wild so bili s 3:0 boljši od Philadelphia Flyers, domači zmagi so vknjižili tudi Winnipeg Jets, ki so Arizona Coyotes premagali s 4:1, ter Edmonton Oilers, ki so bili kar z 8:2 boljši od Vegas Golden Knights.

Izidi
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks        2:3
(Anže Kopitar: 1 gol za LA)
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres         5:4 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets   1:2 (podaljšek)
Florida Panthers - Dallas Stars              4:3 (kazenski streli)
Nashville Predators - Washington Capitals    6:3
Minnesota Wild - Philadelphia Flyers         3:0
Winnipeg Jets - Arizona Coyotes              4:1
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights       8:2
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike