Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.10.2017 07:45:25

St. Louis premagal Kopitarjeve kralje

Profimedia
V Saint Louisu v zvezni državi Missouri sta se ponoči v severnoameriški hokejski ligi pomerili trenutno najboljši ekipi zahodne konference lige NHL. Slavilo je domače moštvo St. Louis Blues, ki je v dvorani Scottrade Center s 4:2 premagalo goste iz Kalifornije Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja.

Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec Dustinu Brownu pri drugem zadetku Los Angelesa, ob power playu, za izid 2:3.

Kar pet zadetkov na tekmi je padlo v drugi tretjini. Vladimir Tarasenko in Jaden Schwartz sta domačim zagotovila vodstvo 2:0 v 28. in 31. minuti. Kralji so v 34. minuti znižali na 1:2, pod gol se je podpisal Tanner Pearson. A so že tri minute kasneje domači povišali na 3:1, v polno je zadel Carl Gunnarsson. Končni izid 4:2 je postavil Vladimir Sobotka 65 sekund pred koncem tekme.

"Izgubili smo, a ni bilo vse tako slabo. Iz te tekme se lahko veliko naučimo, da bomo naslednjič boljši," po porazu ni bil posebej razočaran trener Los Angelesa John Stevens.

Kralji z 19 točkami ostajajo na vrhu pacifiške skupine in so drugi v razvrstitvi zahodne konference. St. Louis, prvo moštvo centralne skupine, je s četrto zaporedno zmago in 21. točko prevzel vodstvo na Zahodu. Kralje naslednja tekma čas v noči na petek, ko bodo doma gostili Toronto.

Kopitar je trenutno s 14 točkami 12. na lestvici najučinkovitejših igralcev, na kateri kraljujeta Steven Stamkos (24) in Nikita Kučerov (21), napadalca Tampe, ki je z 8:5 zmagala na gostovanju pri panterjih iz Floride, z deveto zaporedno zmago postavila klubski rekord, njen vratar Andrej Vasilevskij pa je z deseto zmago v mesecu izenačil rekord lige NHL. Stamkos je k zmagi prispeval dva gola in podajo, Kučerov pa gol, svoj 13. v sezoni, v kateri je najboljši strelec.

Na lestvici strelcev je njegov najbližji zasledovalec John Tavares, doslej je vknjižil 11 golov, dva na zadnji tekmi, v kateri so njegovi otočani z zmago 6:3 Vegasu preprečili, da bi postal prvi novinec v ligi s šestimi zaporednimi zmagami.

Prvo zmago v sezoni je zabeležila Arizona, ki je proti Philadelphii že vodila 3:0, vendar prednost zapravila, na koncu pa se z golom Alexa Goligoskija rešila v podaljšku, in sicer le 14 sekund pred njegovim koncem. Za Philadelphio je dva gola dosegel Sean Couturier, ki je z devetimi goli trenutno četrti strelec lige. Po podaljšku je zmago v Vancouvru vknjižil tudi Dallas, zmagal je z 2:1, Columbus pa je Boston premagal po kazenskih strelih.

Montreal je z 8:3 ugnal Ottawo, k zmagi sta dva gola prispevala Charles Hudon, ki se je nasploh prvič v NHL vpisal med strelce, in Artturi Lehkonen. Bolj tesno je bilo v San Joseju, kjer je z 2:3 izgubil Toronto.

Izidi:
New York Islanders - Vegas Golden Knights 6:3 Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 3:4 (podaljšek) Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 4:3 (kazenski streli) Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3:8 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 5:8 Vancouver Canucks - Dallas Stars 1:2 (podaljšek) St. Louis Blues - Los Angeles Kings 4:2 (Anže Kopitar je bil podajalec za Kings za 2:3) San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike