900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.10.2017 08:59:56

Nova zmaga Kraljev, Kopitar nadaljuje z zbiranjem točk

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL v domačem Staples Centru gostili Buffalo Sabres in zmagali s 4:2. Za kralje je eno podajo prispeval najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, v polno pa so za tretjo zmago Los Angelesa v sezoni zadeli Dustin Brown, Tyler Toffoli, Drew Doughty in Tanner Pearson.

Odločilni mož večera je bil Drew Doughty, ki je dve minuti pred koncem tekme dosegel zadetek za prednost gostiteljev. Doughty in Toffoli sta vsak zbrala po gol in podajo, Los Angeles pa je pod vodstvom novega trenerja Johna Stevensa osvojil vsaj točko na vsaki od uvodnih štirih tekem prvič po sezoni 1995/96.

Brown je dosegel še četrti gol na štirih tekmah, vratar Jonathan Quick je zbral 23 obramb. Izkazal se je tudi branilec Alec Martinez, ki je zbral dve podaji ob svojem prvencu to sezono; prve tri tekme kraljev je namreč izpustil zaradi poškodbe.

Los Angeles je na drugem mestu pacifiške skupine, Kopitar pa ima po štirih tekmah v statistiki po tri podaje in zadetke.

Naslednjo tekmo bodo kralji igrali v noči na ponedeljek po srednjeevropskem času, ko bodo v Staples Centru gostili New York Islanders.

Prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins so doma gostili Florida Panthers in zmagali s 4:3. Tekmo je z zadetkom odločil kapetan pingvinov Sidney Crosby v zadnji tretjini, skupno pa je dosegel dva zadetka.



"Takšne njegove poteze gledam ves čas. Ima odlično koordinacijo med očmi in rokami in mislim, da je v igri okoli mreže najboljši v ligi. Velik del zaradi izjemnih sposobnosti, a svoje doda tudi njegova odločnost," je po tekmi o kapetanu dejal trener prvakov Mike Sullivan. Po enkrat sta za zmago zadela Patric Hornqvist in Greg McKegg, vratar Matt Murray pa je zaustavil 43 strelov.

Kar deset zadetkov so lahko videli gledalci v Philadelphii, kjer so domači letalci z 8:2 premagali goste iz prestolnice, Washington Capitals. Scott Laughton, Claude Giroux in Sean Couturier so vsak k zmagi prispevali po dva zadetka. Za letalce, ki so prvič to sezono igrali na domačem ledu, sta zadela še Wayne Simmonds in Valtteri Filppula.

Vodilni strelec NHL Aleksander Ovečkin je ostal brez gola ali podaje šele drugič v šestih tekmah, edina zadetka sta za goste dosegla Jakub Vrana in Nicklas Backstrom.

Podaljšek je odločil kanadski obračun med Montreal Canadiens in Toronto Maple Leafs; zmage s 4:3 so se veselili hokejisti Toronta, potem ko je po 48 sekundah igre v podaljšku zadel Auston Matthews. Še na eni tekmi so se po podaljšku veselili gosti; Columbus Blue Jackets so s 5:4 slavili v gosteh pri Minnesota Wild.

V gosteh so bili uspešni tudi naslednji tekmeci kraljev, New York Islanders. Na gostovanju v Kaliforniji pri San Jose Sharks so zmagali s 3:1.

Izidi
Los Angeles Kings - Buffalo Sabres        4:2
(Anže Kopitar: 1 podaja v 21:12 minute za LA)
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs  3:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues     2:1
New York Rangers - New Jersey Devils      2:3
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 8:2
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers    4:3
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes       2:1
Dallas Stars - Colorado Avalanche         3:1
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets    4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Nashville Predators  2:1
Arizona Coyotes - Boston Bruins           2:6
Edmonton Oilers - Ottawa Senators         1:6
Vancouver Canucks - Calgary Flames        2:5
San Jose Sharks - New York Islanders      1:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike