Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.10.2017 10:50:57

Bleda podoba aktualnih prvakov: Vknjižili tretji poraz, povratnik Stamkos do prvega gola

Reuters
Hokejisti iz Pittsburgha so v novi sezoni lige NHL vpisali še tretji poraz. Aktualni prvaki so klonili v gosteh pri Tampa Bay Lightning s 4:5. Za domačo ekipo s Floride je svoj prvi gol v zadnjih enajstih mesecih dosegel Steven Stamkos.

Po poškodbi desnega kolena in operaciji, zaradi raztrganega meniskusa je v minuli sezoni izpustil 65 tekem, se je v dresu Tampe uspešno vrnil Stamkos, ki je proti šampionskim pingvinom vpisal svoj prvi zadetek po poškodbi.

"Vedel sem, da bom znova dočakal gol. Zaradi tega se nisem obremenjeval ali bedel ponoči. Zelo sem vesel, ker lahko znova igram hokej in zelo sem vesel, da sem lahko del te ekipe in da sem udeležen pri zmagah," je bil zadovoljen 27-letni kanadski reprezentant.


Hokejisti Nashville Predators so s 4:1 premagali Dallas Stars, ekipa Winnipeg Jets je v kanadskem derbiju v gosteh s 4:2 ugnala Vancouver Canucks. Gostujočih zmag sta se veselili še dve ekipi. Minnesota Wild je s 5:2 v gosteh premagala Chicago Blackhawks ter, tudi s pomočjo dveh zadetkov Chrisa Stewarta, vpisala svojo prvo zmago v sezoni. Zanesljiv je bil tudi vratar Minnesote Kanadčan Devan Dubnyk, ki je zaustavil 36 strelov hokejistov Chicaga. Detroit Red Wings je bil v gosteh s 4:2 boljši od Arizona Coyotes.

San Jose Sharks je bil na domačem ledu s 3:2 boljši od Buffalo Sabres, hokejisti Florida Panthers pa so s 5:2 premagali vodilno moštvo centralne skupine St. Louis Blues, ki je po štirih zaporednih zmagah vpisalo prvi poraz v novi sezoni.

St. Louisu je precejšnje preglavice povzročal odlični vratar Floride 38-letni Roberto Luongo, povratnik po poškodbi kolka, ki je ubranil kar 37 strelov na svoj gol. Luongo je vpisal svojo še 454. zmago v karieri v ligi NHL, kar ga umešča na četrto mesto večne lestvice hokejistov z največ zmagami v ligi NHL.

Izidi
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 5:4
Nashville Predators - Dallas Stars        4:1
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets         2:4
San Jose Sharks - Buffalo Sabres          3:2
Florida Panthers - St. Louis Blues        5:2
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild       2:5
Arizona Coyotes - Detroit Red Wings       2:4
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike