Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.10.2017 09:25:17

LIGA NHL: Vitezi iz Las Vegasa začeli zmagovito

Novinec iz igralniškega mesta Las Vegas, vegaški zlati vitezi Vegas Golden Knights, je zmagovito začel svojo premierno sezono v severnoameriški hokejski ligi NHL. Zlati vitezi so v gosteh pri Dallas Stars zmagali z 2:1.

Prvi zadetek na tekmi v Dallasu je padel v 38. minuti, ko je za domače, ob moštveni premoči na ledu, zadel Tyler Seguin. A to je bil prvi in tudi zadnji zadetek domače ekipe. V zadnji tretjini je udaril James Neal ter z dvema zadetkoma poskrbel za uspešen debi vegaških vitezov. Neal je najprej domačega vratarja ukanil v 51. minuti, nato pa je bil uspešen še nekaj manj kot tri minute pred konce. Izkazal se je tudi veteranski vratar Marc-Andre Fleury, ki je zbral kar 45 obramb. Fleury je s Pittsburgh Penguins osvojil tri Stanleyjeve pokale.

Tekma se je začela s spominom na vseh 58 žrtev grozljivega strelskega napada, ki je pretresel Združene države Amerike in svet. Igralci obeh moštev so se postavili v dve vrsti pred igranjem državne himne. Na ekranu se je ob tem prikazal napis Viva Las Vegas, uradni napovedovalec pa je prebral, da Dallas stoji z Vegasom in tistimi, ki jih je prizadela grozljiva tragedija.

"Glede na to, da smo novinci, imamo presenetljivo veliko novih navijačev, tudi v znak podpore po dogodkih, ki so se zgodili v našem mestu," je dejal Neal, z dvojčkom golov junak tekme v Dallasu, ki se lahko le srečnemu naključju zahvali, da ni bil med udeleženci tragedije, strelskega masakra v središču mesta zabave. Neal je povedal, da je imel že kupljene vstopnice za koncert country glasbe na prostem, a se je odločil, da ne bo šel zaradi jutranjega treninga naslednji dan.

"Vesel sem, da so naši navijači tukaj in da smo jim lahko pričarali nasmeh na ustnice, ko smo igrali za naše mesto. Upam, da bodo imeli še nekaj razlogov za veselje v tej sezoni," je še dejal Neal.

Pred letošnjo širitvijo z Vegasom je bila zadnja širitev lige NHL leta 2000, ko sta se ligi NHL pridružili ekipi Minnesota Wild in Columbus Blue Jackets. A je Vegas prvo novo moštvo v zadnjih 25 letih, ki je kot novinec v elitni druščini v ligi NHL debitiralo z zmago. Takšen podvig je pred Vegasom uspel takrat novincem Ottawa Senators, ki so debitirali 8. oktobra 1992 z zmago s 5:3 proti Montrealu.

Tudi hokejisti Columbus Blue Jackets so sezono odprli z zmago. Za začetek je padla ekipa New York Islanders, kateri so nasuli pet zadetkov, kar pri treh zadetkih je bil podajalec Artemi Panarin, ki se je poleti pridružil modrim jopičem iz Chicago Blackhawks. Sicer je zadelo pet različnih hokejistov, Sonny Milano in Pierre-Luc Dubois sta vpisala svoja prvenca v ligi NHL.

Prvo zmago v sezoni je vpisalo tudi moštvo Tampa Bay Lightning, ki je s 5:3 premagalo Florida Panthers. Po poškodbi desnega kolena in operaciji, zaradi raztrganega meniskusa je v minuli sezoni izpustil 65 tekem, se je uspešno vrnil Steven Stamkos, ki je bil podajalec pri tretjem golu Tampe.

vegas

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike