Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.10.2017 09:32:40

Pittsburgh Penguins v novo sezono krenili s porazom

Reuters
Pittsburgh Penguins, branilci naslova v ligi NHL so v novo sezono krenili s porazom. Branilci naslova Stanleyjevega pokala so na domačem ledu gostili St. Louis Blues, ki so po podaljšku zmagali s 5:4. Junak v vrstah gostov je bil Alex Pietrangelo, ki je za zmago zadel po 75 sekundah podaljška.

Pietrangelo je tako malenkost pokvaril tradicionalne slavje prvakov, slovesnost in obešanje prapora za peti Stanleyjev pokal pod strop dvorane, in pingvinom zagrenil uvod v sezono.

Pingvini so pred tekmo ponosno na ogled postavili trofejo za naslov prvaka, razprodana dvorana navijačev pa je veselo slavila spomin na junij, ko so v finalu premagali Nashville Predators. To je bil za pingvine še peti naslov po zmagah v letih 1991, 1992, 2009 in 2016.


Na uvodni tekmi sezone v Kanadi, so gostujoči Toronto Maple Leafs s 7:2 odpravili Winnipeg Jets, hokejisti Toronta so kar tri zadetke dosegli v razmaku 2:38 minute v uvodni tretjini, ko so se na seznam strelcev vpisali Nazem Kadri, James van Riemsdyk in William Nylander. Na 4:0 je povišal Patrick Marleau v drugi tretjini, nato pa v tretji zadel še za 5:0. Za prednost s kar 6:0 je poskrbel Mitchell Marner, preden so se zbudili tudi gostitelji.

V domači dvorani so izgubili tudi San Joe Sharks, ki so s 3:5 klonili proti Philadelphia Flyers, edino domačo zmago večera pa so slavili Edmonton Oilers, ki so v kanadskem obračunu s 3:0 premagali Calgary Flames.

Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar bo s svojo ekipo Los Angeles Kings novo sezono začel v noči na petek, tekmec v domačem Staples Centru bo Philadelphia.

Izidi
San Joe Sharks - Philadelphia Flyers    3:5
Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs     2:7
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues   4:5 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Calgary Flames        3:0
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike