Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

až
0 21.06.2017 18:12:03

Slavni hokejist v ligi NHL izpušča naslednjo sezono zaradi hude kožne bolezni kot posledica alergij na opremo

vszi
Slabe štiri mesece pred začetkom lige NHL je prišlo do obupne novice zaradi zdravstvenega stanja enega tamkajšnjih zvezdnikov.

Napadalec Chicago Blackhawks in eden najboljših hokejistov v zadnjih dveh desetletjih Marian Hossa je moral prekiniti svojo športno pot. 38-letnik je namreč zbolel za progresivno kožno boleznijo, ki je posledica jemanja zdravil proti alergijam, ki jih je jemal zaradi hokejske opreme. 

O tem je poročal Sportsnet v torek. Hossa je zadnjih nekaj let jemal zdravila pod striktnimi navodili zdravniškega osebja kluba, v zadnjih tednih pa je prišlo do stranskih učinkov, zaradi katerih ne bo mogel igrati v sezoni 2017/18, ogrožena pa je celo njegova nadaljnja kariera. 

"Sem zelo razočaran, ker ne bom smel igrati, ampak moram misliti na resnost bolezni in zdravljenje, ki je in bo imelo velik vpliv na moje življenje tako na ledu kot zunaj njega," je sporočil odlični Slovak in trikratni zmagovalec Stanleyjevega pokala, ki je v karieri na 1309 tekmah zbral 1134 točk (525 golov in 609 podaj). 

"Zaradi dramatične narave bolezni in zdravil, ki se jim je zmanjšala učinkovitost, strogo podpiramo odločitev o neigranju. Menimo, da je to najboljša pot za Mariana in da bo lahko tako ohranil zdravje na dolgi rok."

Hossa ima sicer v Chicagu pogodbo do konca sezone 2021, glede na naravo bolezni in plasiranje na mesto rezerve zaradi poškodb pa bo Chicago prihranil 5,275 milijonov dolarjev za prihodnjo sezono, kar se tiče salary capa. 

"Za nas je to ekstremno zahtevna situacija, saj vemo, kako velik, skromen in tekmovalen človek je Marian. Za nas je odigral ključno vlogo v zmagovitih sezonah, kar njegovo odsotnost še toliko bolj potencira. Nikoli se ni pritoževal zaradi težav in je vedno izpolnil vse in še več, kot je bilo treba. V klubu si bomo prizadevali pomagati na vse mogoče načine, da zagotovimo karseda zdravo in nemoteno življenje," je dejal generalni menedžer Chicaga Stan Bowman.

Članki iz rubrike