Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.05.2017 09:14:13

Pittsburgh dobil prvo tekmo finala lige NHL

Hokejisti Pittsburgh Penguins so dobili prvo tekmo velikega finala lige NHL. Pred domačimi gledalci so Nashville Predators premagali s 5:3.

Pittsburgh je branilec naslova in se poteguje za peti Stanleyjev pokal, tretjega od 2009, Nashville pa je prvič v finalu lige NHL.

Ekipi igrata na štiri zmage, druga tekma pa bo v noči iz srede na četrtek po našem času znova v Pittsburghu.

Pingvini so že v prvi tretjini pokazali, kdo je gospodar PPG Paints Arene. Ob koncu prve tretjine so povedli že s 3:0, potem ko je Nashville doživel štiriminutni popolni mrk. Prvi zadetek je padel v 16. minuti, ko je bil ob power playu natančen Rusi Jevgenij Maljkin, nato je po dobri minuti mrežo zatresel še Conor Sheary, 17 sekund pred koncem tretjine pa je bil uspešen še Nick Bonino.



Nashville je v drugi tretjini strnil vrste ter v 29. minuti znižal na 1:3, ob igralcu več je bil uspešen Ryan Ellis. Nato pa je sledil popolni napad predatorjev, ki so se vrnili v tretjini tretjini in izenačili 3:3, zadela sta Colton Sissons (power play) in Frederic Gaudreau. Pittsburgh pa se ni predal in je le prišel do zmage in vodstva v finalni seriji na štiri zmage. Jake Guentzel in Bonino sta bila tista, ki sta pingvinom priborila odločilna zadetka za končni izid 5:3.

"Vemo, da moramo biti boljši, kajti so nas nadigrali v vseh pogledih igre v precejšnjem delu tekme," je dejal strateg pingvinov Mike Sullivan. "So zmagali, čeprav bi se lahko tekma tudi drugače zasukala," je dejal trenerjev Nashvilla Peter Laviolette.

Zanimivo je, da so hokejisti Pittsburgha proti nasprotnim vratom le dvanajstkrat streljali, je pa bilo pet od teh strelov uspešnih. Dvanajst strelov na gol na tekmi je najmanj s strani zmagovitega moštva v finalu lige NHL.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike