benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 23.05.2017 08:29:48

Nashville prvič v finalu Stanleyjevega pokala

Moštvo lige NHL Nashville Predators se je prvič v zgodovini prebilo v finale tekmovanja. Ekipa je v noči na torek v šesti tekmi doma premagala Anaheim Ducks s 6:3 (2:0, 0:1, 4:2) in se s skupnim izidom 4:2 prebila v finale. Tam se bo merila z zmagovalcem dvoboja Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators (3:2).

Igralec tekme je bil Colton Sissons, ki je za zmago Nashvilla prispeval hat-trick. Ekipa je preko njega in Austina Watsona v prvi tretjini povedla z 2:0, a je Ondrej Kase v drugi zaostanek domačih zmanjšal na 1:2.

Sissons je drugi gol dosegel v zadnji tretjini za 3:1, nato pa so se prebudili gostje in preko Chrisa Wagnerja in Cama Fowlerja izenačili na 3:3. Vendar se je Nashville vrnil v igro, Sissons je zadel še tretjič, piko na i pa sta postavila Filip Forsberg in Watson s svojim drugim golom na tekmi, ko je plošček končal v nebranjeni mreži.

Trener Nashvilla Peter Laviolette je imel po tekmi za glavnega junaka Sissonsa le pohvalne besede. "Colton je znal odgovoriti na vse izzive, pred katere je bil v zadnjem času postavljen. Nocoj je po mojem mnenju svojo igro povzdignil na še višjo raven. Goli so nekaj, ampak kako se je boril, kako je branil, kako je igral ob igralcu manj na ledu, v kakšne dvoboje se je spuščal ... Udarce, ki jih je prejel in ki jih je dal, to je nekaj najboljšega, kar sem danes videl pri njemu," je dejal Laviolette.



Sissons je svoj nalet treh golov opisal kot zadnjo postajo sezone, ki je bila "divja vožnja", saj je bil med letom večkrat tudi na klopi zaradi slabše forme. "To je bila letos res divja vožnja. Pred mano je bilo veliko izzivov, tudi zato, ker dostikrat nisem mogel v ekipo. A želel sem si le, da bi bil eden od mož, ki bodo vsak večer lahko igrali. Zdaj se počutim odlično, preprosto uživam. Ne bom lagal, vsekakor nisem niti sanjal, da bom lahko tako pomagal ekipi, da bom v ključni tekmi konferenčnega finala trikrat zadel," je dejal Sissons.

V dresu zmagovalcev se je izkazal tudi vratar Pekka Rinne, ki je ubranil 38 strelov. Anaheim je sicer Nashville v strelih nadigral s kar 41:18 in bil v zadnjih trenutkih tekme prepričljivejši. Vratar Anaheima Jonathan Bernier, ki je zamenjal poškodovanega Johna Gibsona, je ubranil le 12 strelov od 16.

Finale za Stanleyjev pokal se bo začel 29. maja, predatorji se bodo za naslov borili prvič.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike