gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.05.2017 09:19:33

Ottawa s četrto zmago v konferenčni finale

Reuters
V edini sinočnji tekmi drugega dela končnice lige NHL so New York Rangers doma izgubili proti Ottawa Senators z 2:4, s čimer so se hokejisti Ottawe s skupnim izidom 4:2 v zmagah že prebili v finale vzhodne konference.

Za zgodnje vodstvo Ottawe na tekmi v gosteh sta poskrbela Mike Hoffman in Mark Stone, ki sta zadela v prvih 15 minutah tekme v Madison Square Gardnu. Mika Zibanejad je zabil v 14. minuti druge tretjine in domačim vrnil upanje, ki pa ga je z golom za vodstvo gostov s 3:1 dve minuti kasneje znova razblinil Erik Karlsson.

Drugi gol za New York je prispeval Chris Kreider v prvi minuti zadnjega dela in znižal zaostanek na 2:3, a nato je domačim gorivo pošlo. V zadnjih sekundah tekme je Jean-Gabriel Pageau povišal na 4:2 za goste in Ottawa se je prvič po letu 2007 uvrstila v konferenčni finale.

Vratar senatorjev Craig Anderson je ubranil kar 37 strelov, njegov kolega v vratih rangerjev Henrik Lundqvist pa je svojo mrežo obvaroval 22-krat.

Trener Ottawe Guy Boucher je dejal, da je ekipa vseskozi verjela v zmago, bila bolj odločna na ledu, potem ko ob prejšnjih obiskih v New Yorku temu ni bilo tako. "Sem smo se vrnili po dveh slabih tekmah. A igralci so se pobrali, bili močni duševno in fizično in v tokratni tekmi smo si preprosto bolj želeli zmage," je dejal Boucher.

Ottawa Senators bodo v nadaljevanju igrali proti Pittsburgh Penguins ali Washington Capitals, ekipi pa sta izenačeni na 3:3 v zmagah, odločilna tekma bo nocoj.

Izid
- VZHOD:
New York Rangers - Ottawa Senators 2:4

Značke: hokej, nhl, izidi

Članki iz rubrike