Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.05.2017 10:13:36

Hokejisti Washingtona izsilili sedmo tekmo proti prvakom

vszi
Hokejisti Washington Capitals so v polfinalu končnice vzhodne konference lige NHL na šesti tekmi v gosteh pri Pittsburgh Penguins zmagali s 5:2 in razmerje moči izenačili na 3:3. S tem so proti prvakom lige NHL izsilili odločilno sedmo tekmo, ki bo v sredo v Washingtonu.

Dvakrat je za zmago zadel Andre Burakovsky, med strelce pa so se vpisali še T.J. Oshie, Nicklas Bäckström in John Carlson. Za pingvine, ki so zapravili vodstvo v zmagah s 3:1 ter še drugo zaključno žogico, sta zadela Jake Guentzel in Jevgenij Malkin.

Oshie je dvorano PPG Paints Arena v Pittsburghu za začetek utišal že v 13. minuti, ko je bil ob igralcu več na ledu uspešen po akciji, v kateri sta sodelovala še Jevgenij Kuznjecov in Bäckström. Hokejisti iz prestolnice so po 27 minutah vodili že s prednostjo 2:0 z zadetkom Burakovskega, najboljše pa so gostje prihranili za zadnjo tretjino, ko je po 16 sekundah čuvaja domače mreže ukanil Bäckström, nato pa je Washington izkoristil še en power play, pod zadetek se je podpisal Carlson, peti zadetek na tekmi za Washington pa je prispeval Burakovsky.

Vrnitev po zaostanku 0:5 se je izkazala za misijo nemogoče, poraz pa sta v zadnjih štirih minutah obračuna z zadetkoma omilila Guentzel in Malkin. "Po tretji tekmi konferenčnega polfinala smo dosegli mirnost glede tega, kaj delamo. Zdaj se samo še zabavamo in uživamo," je recept za uspeh razkril trener Capitals Barry Trotz.

Težke dneve pa po drugi strani preživlja strateg pingvinov Mike Sullivan, ki ne more razumeti, kako so lahko njegovi varovanci zapravili novo priložnost za napredovanje v konferenčni finale: "To je frustrirajoče. Imeli smo takšno lepo priložnost, da bi lahko na domačem ledu z zmago končali niz, a tega nismo zmogli, ker preprosto nismo bili dovolj dobri."

Vratar Washingtona Braden Holtby je ubranil 16 strelov domačih hokejistov, medtem ko je imel Marc-Andre Fleury nekoliko več dela in je uspešno posredoval pri 21 strelih gostov.

"Zadnje predstave nam seveda vlivajo nekaj več samozavesti, ampak serija ni še odločena in se ne smemo prezgodaj veseliti. Moramo se obnašati zrelo in brez evforije. Lahko smo prepričani, da se ne bodo kar tako zlahka predali, sedma tekma bo nekaj povsem drugega. Niso brez razloga prvaki. Moramo znova strniti svoje vrste ter uživati," je dejal Oshie.

Izid
- polfinale vzhoda:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 2:5
- izid v zmagah je izenačen na 3:3

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike