ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.05.2017 09:31:05

Washington zmanjšal zaostanek za Pittsburghom

Hokejisti Pittsburgha in Washingtona so odigrali tretjo tekmo drugega kroga končnice severnoameriške lige NHL na vzhodu. Po vodstvu z 2:0 v zmagah za Pittsburgh je Washington v gosteh poskrbel za znižanje izida, danes je slavil s 3:2 po podaljšku. Odločilni zadetek je dosegel Kevin Shattenkirk v 64. minuti.

Washington, ki bi ga še en poraz spravil v zelo težak položaj, je imel še do 59. minute tekmo pod nadzorom. A nato sta v razmaku le 48 sekund za domače zadela Jevgenij Malkin in Justin Schultz ter 65 sekund pred koncem rednega dela izsilila podaljšek.

Naslednja tekma teh ekip bo v sredo, Pittsburgh pa bo morda igral tudi brez prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja. Ta je po naletu Matta Niskanena že v peti minuti moral zapustiti led, pozneje ni več igral, za zdaj pa še ni znano, kako huda je poškodba.

Do nje je prišlo po posredovanju Aleksandra Ovečkina pred golom, ko je odrinil Kanadčana, ta pa je nato priletel v še enega igralca Washingtona Niskanena, ki je akcijo spremljal z dvignjeno palico in nato zadel tekmeca v glavo. Crosby je padel na led in šele po nekaj minutah zapustil igrišče ob zdravniški pomoči.


Za posredovanje je Niskanen dobil petminutno kazen in disciplinsko kazen ter sprožil razprave o tem, ali je bil udarec nameren ali ne. Pri Pittsburghu so bili nekateri prepričani, da je njihov nekdanji soigralec namerno poskrbel za poškodbo prvega zvezdnika ekipe.

"Nisem ga nameraval poškodovati. Šlo je za splet nesrečnih okoliščin, na posnetku je res videti grdo, a ni bilo namenoma," se je po tekmi opravičeval Niskanen, ki je bil štiri leta tudi Crosbyjev soigralec pri Pittsburgu, preden se je leta 2014 preselil v Washington.

Tekma se je brez prvega zvezdnika domačih obračala v prid gostov, ki so na začetku zadnje tretjine z zadetkom Nicklasa Backströma vodili z 2:0. A nato je prišla minuta domačih, ki so skorajda poskrbeli za preobrat, vseeno pa so nato podaljšek izgubili. Za uspeh tekmecev je v četrti minuti dodatnega dela igre ob prednosti igralca več s prvim golom v končnici poskrbel Shattenkirk.

"Za nas je bil to kar dober test. Tekma se je nagibala v eno in drugo stran, a smo pokazali, da smo pravi," je bil po koncu zadovoljen strelec odločilnega gola.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike