mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.04.2017 09:14:45

Boljši uvod za Ottawo in Pittsburgh

Reuters
Prvaki lige NHL Pittsburgh Penguins uspešno nadaljujejo nastope v končnici prvenstva NHL. Prvo tekmo dvoboja drugega kroga vzhoda proti Washington Capitals so v gosteh namreč dobili s 3:2. V vzhodni konferenci so dobro začeli še Ottawa Senators, ki so prvo tekmo konferenčnega polfinala proti New York Rangers dobili z 2:1.

V Washingtonu je bil prvo ime tekme Sidney Crosby, ki je za zmagovalce prispeval dva gola. Oba je dosegel v prvih 64 sekundah druge tretjine, ki so jo gosti dobili z 2:1. V zadnji tretjini je zmago pingvinom prinesel Nick Bonino. V tem delu igre so domači, pri katerih sta zadetka dosegla Aleksander Ovečkin in Jevgenij Kuznjecov, pritiskali proti vratom gostov, v katerih pa se je z nekaj izvrstnimi obrambami izkazal Marc-Andre Fleury. V zadnjih 20 minutah je Fleury zbral 15 od svojih 32 obramb.

Crosby je lani v celotni seriji proti Washingtonu zbral vsega dve točki, tokrat je le na eni tekmi izenačil lanski točkovni izkupiček. "Tako pač je včasih. Nekaj časa lahko ne dosežeš zadetka, potem pa jih kar naenkrat kopico," je po tekmi povedal Crosby. Druga tekma bo na sporedu v noči na nedeljo prav tako v Washingtonu.



V Ottawi pa so domači unovčili prednost domačega ledu in povedli z 1:0 v zmagah (ekipe igrajo na štiri zmage). Odločilni gol je 4:11 minute pred koncem tekme dosegel branilec Erik Karlsson, čigar prvi strel je kapetan Newyorčanov Ryan McDonagh (edini strelec pri gostih) še blokiral, drugega pa ne več.

"Takšne zadetke je vedno lepo dosegati. Mislim pa, da smo si zaslužili zmagoviti gol, saj smo proti njihovi mreži sprožili številne strele," je dejal kapetan domačih Karlsson, ki je zadel z zadnjim, 43. strelom Ottawe proti Henriku Lundqvistu (41 obramb). Druga tekma bo v noči na nedeljo.

Izidi
- končnica, 2. krog:
- vzhod:
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2:3
- Pittsburgh v zmagah vodi z 1:0;

Ottawa Senators - New York Rangers        2:1
- New York v zmagah vodi z 1:0;
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike