900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.04.2017 08:00:30

Zmagi za Washington in Boston

Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL je obe tekmi večera odločil šele podaljšek. Washington Capitals so na peti tekmi prvega kroga končnice vzhodne konference z golom Justina Williams strli odpor Toronto Maple Leafs in povedli s 3:2 v zmagah. Boston Bruins pa so po dveh podaljških z 2:1 premagali Ottawa Senators, a vseeno v zmagah še vodijo s 3:2.

Sean Kuraly je v Ottawi dosegel svoja prva zadetka v ligi NHL, od tega enega v drugem podaljšku, ki je kosmatincem po zaostanku z 1:3 v zmagah pomagal ostati v igri v boju za Stanleyjev pokal. Senatorji bodo imeli sicer že v nedeljo novo priložnost, da se uvrstijo v drugi krog, saj v boju na štiri zmage še vodijo s 3:2.

"Imel sem precej sreče, a uspelo mi je plošček spraviti v vrata. Ponavadi nimaš veliko takšnih priložnosti, vesel sem, da se je plošček srečno odbil od moje palice in končal v mreži," je po tekmi dejal Kuraly. Med strelce se je za Boston vpisal še David Pastrnak, za gostitelje pa sta zadela Mark Stone in Jean-Gabriel Pageau. Vratar Bostona Tuukka Rask je zbral 41 obramb, Craig Anderson pa je za Ottawo ubranil 36 strelov.


Junak podaljška v Washingtonu pa je bil Justin Williams, ki je že po 64 sekundah dodatne igre zadel za zmago prestolnikov, s katero so v boju na štiri zmage povedli s 3:2. "V karieri doslej nisem dosegel veliko pomembnih golov. Kaj lahko rečem ob tem, spet sem bil ob pravem času na pravem mestu," je z rameni skomignil Williams, ki je po podaji Jevgenija Kuznjecova z močnim strelom premagal vratarja Frederika Andersena.

"Le en strel je bil dovolj in imamo vodstvo v končnici. Zdaj gremo v Toronto in skušali bomo dvoboj dobiti v gosteh," je o Williamsu dejal zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin.



Izidi: - vzhod: Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 2:1 (podaljšek) - Washington v zmagah vodi s 3:2; Ottawa Senators - Boston Bruins 2:3 (2 podaljška) - Boston v zmagah vodi s 3:2;
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike