900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.04.2017 09:08:14

Washington po podaljšku do vodstva z 1:0

Reuters
Moštvo lige NHL Washington Capitals je v noči na petek na vzhodu po podaljšku prišlo do prve zmage proti Toronto Maple Lefas. Washington je v dodatnem delu slavil s 3:2, odločilni gol v dodatku pa je dosegel Tom Wilson. Kanadčan je mrežo gostov zatresel v šesti minuti dodatka.

Washington je s tem v seriji, v kateri ekipi v sedmih tekmah igrata na štiri zmage, povedel z 1:0. Toronto je sicer v rednem delu povedel z goloma Mitchla Marnerja (2. minuta) in Jakea Gardinerja, nato pa je z dvema zadetkoma za Washington v 13. in 37. minuti odgovoril Justin Williams in izenačil.

"V hipu so me prevzeli krasni občutki. Vse skupaj je noro, ampak se presneto dobro počutim," je po zmagi dejal strelec odločilnega gola v podaljšku Wilson.



Do nekoliko presenetljive zmage nad favoriti so na zahodu proti Chicago Blackhawks prišli Nashville Predators, ki so zmagali z 1:0. Že v prvi tretjini je končni izid z edinim zadetkom tekme postavil Viktor Arvidsson, ki je zadel v osmi minuti.

V drugi tekmi zahodne konference so Anaheim Ducks soma s 3:2 premagali Calgary Flames in povedli z 1:0 v zmagah. Jakob Silfverberg je ob koncu druge tretjine zadel za vodstvo domačih, kapetan Ryan Getzlaf pa se je na tekmi izkazal z golom in podajo. Med strelce se je za gostitelje izkazal še Rickard Rakell, medtem ko je bil s 30 obrambami v vratih uspešen John Gibson. Za Calgary sta gola dosegla Sean Monahan in Sam Bennett, Brian Elliott pa je ubranil 38 strelov.

Izidi
ZAHOD:
Anaheim Ducks - Calgary Flames            3:2
Anaheim Ducks vodijo z 1:0 v zmagah.

Chicago Blackhawks - Nashville Predators  0:1
Nashville Predators vodijo z 1:0 v zmagah.

VZHOD:
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 3:2 (podaljšek)
Washington Capitals vodijo z 1:0 v zmagah.
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike