mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.04.2017 10:17:18

Pingvini obrambo Stanleyjevega pokala začeli z zmago (dopolnjeno)

Hokejisti Pittsburgh Penguins so končnico severnoameriške lige NHL odprli z zmago, saj so na domačem ledu na prvi tekmi dvoboja proti Columbus Blue Jackets zmagali s 3:1 in v boju na štiri zmage povedli z 1:0. Za branilce naslova so zadeli Bryan Rust, Phil Kessel in Nick Bonino, za goste pa je poraz ublažil Matt Calvert.

Vratar gostiteljev Marc-Andre Fleury je zbral 31 obramb, pingvini pa bodo na naslednjo tekmo na domačem ledu v lovu na Stanleyjev pokal odšli s prednostjo 1:0 v zmagah. Le pingvini so sicer prvi dan končnice uspeli ubraniti prednost domačega ledu.

"Je preteklo kar nekaj čas, od kar sem zadnjič branil. Tako je bil začetek letošnje končnice v znamenju živčnosti, ker nisem pričakoval, da bom branil," je dejal Fleury, ki je tik pred zdajci pred vrati zamenjal 22-letnega Matta Murrayja, ki je med ogrevanjem staknil poškodbo.

Na vseh preostalih štirih tekmah prvega dne končnice prvenstva so se zmag veselila gostujoča moštva. Na vzhodu so New York Rangers z 2:0 na gostovanju premagali Montreal Canadiens in povedli z 1:0. Tudi po zaslugi odlične predstave Šveda Henrika Lundqvista, ki je zaklenil vrata ter ustavil vseh 31 strelov na svoja vrata in desetič v končnici ostal nepremagan.



"Vedno smo zaupali vanj in takšno njegovo predstavo, kot jo je prikazal nocoj, smo tudi pričakovali," je ameriškim novinarjem povedal strateg New Yorka Alain Vigneault.

Z zmago so končnico odprli tudi Boston Bruins, ki so z 2:1 premagali Ottawa Senators. Hokejisti Minnesote so v zahodni konferenci na domačem ledu po podaljšku z 1:2 izgubili proti St. Louis Blues. Obračun je odločil Joel Edmundson.

Tudi druga tekma zahoda se je končala po podaljšani igri, saj so Edmonton Oilers doma z 2:3 izgubili proti San Jose Sharks. V četrti minuti podaljška je kalifornijsko-kanadski obračun odločil Melker Karlsson.

Izidi, končnica, 1. krog:
- Vzhod:
Montreal Canadiens - New York Rangers        0:2
(NY Rangers je povedel z 1:0 v zmagah)
Ottawa Senators - Boston Bruins              1:2
(Boston je povedel z 1:0 v zmagah)
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets  3:1
(Pittsburgh je povedel z 1:0 v zmagah)

- Zahod:
Minnesota Wild - St. Louis Blues             1:2 (podaljšek)
(St. Louis je povedel z 1:0 v zmagah)
Edmonton Oilers - San Jose Sharks            2:3 (podaljšek)
(San Jose je povedel z 1:0 v zmagah)
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike