Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.03.2017 10:55:08

Kopitar in druščina septembra na Kitajsko

vszi
Severnoameriška profesionalna hokejska liga NHL bo septembra gostovala na Kitajskem, kjer bo propagirala svoj šport in olimpijske igre leta 2022. Predstavnika najmočnejše lige na svetu bosta Los Angeles Kings, ekipa slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, in Vancouver Canucks, ki bosta v Šanghaju in Pekingu odigrala dve tekmi predsezone.

Pogodbo med NHL in kitajsko biotehnično skupino Bloomage, ki je v zadnjih letih investirala veliko denarja v športno industrijo, je v imenu NHL podpisal generalni sekretar Gary Bettman.


"Spoznali smo, da je pomembno, da pomagamo kitajskemu hokeju, da za igranje navdušimo mlade, za spremljanje pa tudi starejše navijače. Kitajski želimo pomagati pri izgradnji močnega hokejskega sistema, ki naj bi Kitajsko naredil hokejsko velesilo," je dejal Bettman in dodal, da sta Los Angeles in Vancouver idealni ekipi za gostovanje na Kitajskem, saj v teh mestih velika skupina ljudi kitajskega rodu.

NHL je naslednja od profesionalnih organizacij, ki je pokazala zanimanje za sodelovanje s Kitajsko. Med drugimi je z njo že sodelovala severnoameriška profesionalna košarkarska liga. V njej so kitajski igralci že igrali, medtem ko v NHL še niso imeli svojega predstavnika.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike