Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.03.2017 08:21:33

Chicago moral priznati premoč Tampi

Reuters
V ligi NHL je bilo v noči na torek na sporedu šest tekem, drugouvrščena ekipa lige Chicago Blackhawks, ki ima že zagotovljeno igranje v končnici, je morala po podaljšku priznati poraz s 4:5 moštvu Tampa Bay Lightning.

Yanni Gourde je z drugim golom kariere poskrbel za zmago Tampe v podaljšku, ko je v peti minuti dodatnega dela lepo izkoristil podajo Victorja Hedmana in poskrbel za odmevno zmago nad enim vodilnih moštev lige. Chicago je v drugi tretjini po golu Richarda Panika vodil že s 4:1, a so gostje uprizorili vrhunski povratek in se na koncu zasluženo veselili zmage.

Gourde je tokrat igral svojo 13. tekmo to sezono in šele 15. skupno v ligi NHL, vratarja Chicaga Scotta Darlinga pa je premagal rutinirano. "Kar lep trenutek, občutek po zadetku je bil čudovit," je po tekmi dejal Gourde. Za Tampo je dvakrat zadel Jonathan Drouin, gola pa sta dosegla še Ondrej Palat in Anton Stralman. Za vodilno ekipo zahodne konference Chicago so se med strelce vpisali Artemi Panarin, Patrick Kane, Tomas Jurco in Richard Panik.

"Danes je šlo vse po naših željah, a potem smo popustili na sredini igrišča in dovolili priključek. Nasprotniki so se vrnili v igro in zasluženo zmagali," je po tekmi dejal trener Chicaga Joel Quenneville.



Po podaljšku so zmagali tudi Detroit Red Wings, ki so v gosteh s 4:3 ugnali Carolina Hurricanes in dosegli še peto zaporedno zmago v nizu. Vratar slednjih Eddie Lack je ob naletu nasprotnega igralca prejel močan udarec v glavo in moral z leda na nosilih. Zmagoviti gol je v drugi minuti podaljška dosegel Andreas Athanasiou.

V ostalih tekmah so Buffalo Sabres s 4:2 premagali Florida Panthers, z enakim izidom so Calgary Flames odpravili Colorado Avalanche, St. Louis Blues so bili s 4:1 boljši od Arizona Coyotes, New York Islanders pa so doma izgubili proti Nashville Predators z 1:3.

Moštvo Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings, ki je že brez možnosti za preboj v končnico, bo v noči na sredo gostovalo pri Edmonton Oilers.

Izidi
Buffalo Sabres - Florida Panthers        4:2
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings  3:4 (podaljšek)
St. Louis Blues - Arizona Coyotes        4:1
New York Islanders - Nashville Predators 1:3
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 5:4 (podaljšek)
Calgary Flames - Colorado Avalanche      4:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike