GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
1 25.03.2017 09:58:39

Pingvini doma pokleknili po kazenskih strelih

Hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so si že pred časom zagotovili nastop v končnici severnoameriške lige NHL, so v domači dvorani po kazenskih strelih s 3:4 klonili proti New York Islanders, ki se na vzhodu še borijo za nastop v nadaljevanju prvenstva. Junak zmage nad drugo najboljšo ekipo prvenstva NHL je bil z golom John Tavares.

Za otočane, pri katerih je blestel tudi vratar Jaroslav Halak, je bila zmaga nad pingvini zelo pomembna, saj so z njo prišli do dveh pomembnih točk v boju za končnico NHL. Ta čas so na osmem mestu vzhodne konference.

Dallas Stars so s 6:1 povozili tretjo ekipo zahoda San Jose Sharks. Adam Cracknell je za ekipo iz Teksasa dosegel hat-trick, svojega prvega v sedmih sezonah v NHL, in pomagal morskim psom prizadejati peti zaporedni poraz. Hokejisti San Joseja si po novem porazu zdaj delijo prvo mesto v pacifiški skupini skupaj z Anaheimom, ki je tokrat premagal Winnipeg Jets s 3:1.


Šele podaljšek je odločil tekmo v Detroitu, kjer so se zmage z 2:1 v domovanju Red Wings veselili hokejisti Tampe, s čimer so ohranili upanje na končnico vzhodne konference. Odločilni zadetek je dosegel Moskovčan Nikita Kučerov, eden najboljših strelcev v ligi, ki je spretno preusmeril podajo Braydena Pointa po treh minutah in pol igre v podaljšku.

Z zmago se je ekipa Tampa Bay Lightning na vsega točko približala Boston Bruins in New York Islanders v boju za zadnje mesto na vzhodu, ki še vodi v nadaljevanje lige NHL. "On je res pravi strelec. Dandanes si vsak želi le podajati. A za nekatere igralce v ligi imajo ploščki oči in najdejo tudi pot v mrežo. On je eden od njih in ima res dober nos za zadetke. In kadar je ob tem še strelsko nastrojen, gredo ploščki v gol," je po tekmi dejal trener Tampe Jon Cooper.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo novo tekmo in upanje na končnico odigrali že v noči na nedeljo po srednjeevropskem času, ko v goste prihajajo New York Rangers.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike