900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.03.2017 10:08:43

Kopitar z golom in podajo ohranil upanje za končnico

Reuters
Hokejistom Los Angeles Kings v boju za končnico prvenstva lige NHL teče voda v grlo, saj potrebujejo zmage ter tudi veliko pomoči tekmecev. Prvi del so dobro opravili, saj so Drew Doughty, Marian Gaborik in kapetan Anže Kopitar k zmagi s 5:2 nad Winnipeg Jets, s katero so ohranili upe na nadaljevanje, prispevali vsak po en gol.

Vratar Ben Bishop je zbral 19 obramb, med strelce za kralje pa sta se vpisala še Tanner Pearson in Jake Muzzin. Slovenski reprezentant Kopitar je na tekmi vpisal še podajo.

Kralje kljub zmagi čaka izjemno težak scenarij, ki bi jih popeljal v končnico. Devet tekem pred koncem rednega dela namreč zaostajajo velikih osem točk za Nashvillom, ki je na drugem mestu za wild card, ki še vodi v končnico zahodne konference.

Kralje nova domača preizkušnja čaka v noči na nedeljo, ko se bodo pomerili s tekmecem iz vzhodne konference. V Staples Center prihajajo New York Rangers.


"Smo še pri življenju, vzeli smo dve točki, tako da zdaj nadaljujemo naprej od tekme do tekme," je dejal Pearson. Zadovoljen je bil tudi Kopitar: "Po takšni tekmi, na kateri smo naredili res veliko dobrih stvari, skušamo zdaj vse to nekako shraniti ter si nato znova priklicati te občutke in na prvi naslednji tekmi vse to še enkrat ponoviti."

V boju za najboljše izhodišče za napad na najprestižnejšo lovoriko prvakov v sklepnem delu sezone lige NHL, Stanleyjev pokal, so že štiri moštva presegla mejo sto točk.

Ekipa Washington Capitals je v derbiju najboljših ekip vzhodnega dela severnoameriškega hokejskega prvenstva premagala letošnjo uspešnico Columbus Blue Jackets. Modri jopiči so v gosteh pripravili sijajen odpor, moštvo iz prestolnice pa je Columbus strlo šele po dodatnem delu tekme, ko so bili prestolniki boljši izvajalci kazenskih strelov (2:1). Edini, ki mu je uspelo premagati ruskega vratarja Columbusa Sergeja Bobrovskega, je bil T.J. Oshie.

Washington ima na vrhu razpredelnice 104 točke, na drugem mestu so hokejisti Pittsburgh Penguins z dvema točkama manj, Columbus pa ima na tretjem mestu Vzhoda 101 točko. Na Zahodu si je za zdaj le ekipa Chicago Blackhawks zagotovila mesto v končnici. Chicago, ki je ponoči s 3:2 po kazenskih strelih ugnal Dallas Stars, ima 102 točki. Los Angeles Kings na devetem mestu seznama pa 25 točk manj.

Izidi
Los Angeles Kings - Winnipeg Jets               5:2
(Anže Kopitar: gol in podaja za LA Kings)
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers            4:7
Minnesota Wild - Philadelphia Flyers            1:3
Chicago Blackhawks - Dallas Stars               3:2 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Vancouver Canucks             4:1
Nashville Predators - Calgary Flames            3:1
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins           2:1 (kazenski streli)
Florida Panthers - Arizona Coyotes              3:1
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils         4:2
Montreal Canadiens - Caroline Hurricanes        1:4
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning             3:6
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets     2:1 (kazenski streli)
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike