Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.03.2017 08:41:27

Los Angeles Kings šest točk za končnico

vszi
Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je v noči na torek gostovalo pri Edmonton Oilers in izgubilo z 0:2. Anže Kopitar je na ledu prebil 34 minut in enkrat poskusil s strelom na gol, a ni bil uspešen. Kralji zdaj za osmim mestom, ki še vodi v končnico na zahodu, zaostajajo že šest točk za St. Louis Blues.

Gola za Edmonton sta dosegla Patrick Maroon in Milan Lucic v prvi tretjini, ekipa je zmagala na četrti zaporedni tekmi in za točko prehitela Calgary za drugo mesto v pacifiški skupini, ki si ga deli z Anaheimom.

Vratar Edmontona Cam Talbot je tokrat zaigral že na 65. tekmi sezone, utrujenosti pa kot kaže še ne pozna. Za drugi zaporedni večer brez prejetega zadetka je ustavil 35 strelov in tako vknjižil že sedmi shutout te sezone.

"Mislim, da več kot igram, boljše se počutim in bolj si zaupam. Prideš in greš. Vsakič lahko vknjižiš kakšno pomembno zmago in ko se to zgodi, želiš le leteti na krilih zmage in komaj čakaš na naslednjo tekmo," je po zmagi povedal vratar Talbot.


Leon Draisaitl in Connor McDavid sta v statistiko vnesla vsak po dve podaji, McDavid je vodilni igralec lige po številu točk, ima jih 82.

Razloga za veselje pa ni imel Anže Kopitar, saj je ekipa vknjižila nov poraz. "Preprosto smo si takoj skopali luknjo. Da dovoliš dva hitra gola tako pozno v sezoni, to vsekakor ni način, kot si želimo igrati. Zelo težko je potem loviti zaostanek," je povedal Kopitar. Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je ustavil 29 strelov na svoj gol, kralji pa so izgubili že četrto tekmo od zadnjih petih.

Kralji se bodo zdaj vrnili na domači led, kjer jih v noči na petek obiščejo Winnipeg Jets. Edmonton odhaja v goste k Anaheim Ducks, tekma bo v noči na četrtek.

V ostalih tekmah so Toronto Maple Leafs s 4:2 premagali Boston Bruins, Nashville Predators so bili s 3:1 boljši od Arizona Coyotes, Dallas Stars pa so bili z 1:0 boljši od San Jose Sharks. Detroit Red Wings so z 1:2 izgubili proti Buffalo Sabres.

Izidi
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins   4:2
Nashville Predators - Arizona Coyotes 3:1
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings   2:0
(Anže kopitar 34 minut, strel na gol, brez točk za Kings)
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres    1:2
Dallas Stars - San Jose Sharks        1:0
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike