Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 16.03.2017 09:45:22

Druga ekipa lige poražena v Philadelphii

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile ponoči na sporedu štiri tekme. Druga najboljša ekipa lige Pittsburgh Penguins je v gosteh izgubila proti Philadelphia Flyers kar z 0:4. Na drugih tekmah je Colorado Avalanche premagal Detroit Red Wings s 3:1, Boston Bruins so slavili v Calgaryju s 5:2, Anaheim Ducks pa so z 2:1 ugnali St. Louis Blues.

Philadelphia je prekinila niz treh porazov, pri čemer je Wayne Simmonds dosegel svoj 200. zadetek v karieri. Za Pittsburghom, ki za dve točki zaostaja za najboljšo ekipo lige Washington Capitals, pa je naporen niz gostovanj, v osmih dneh so odigrali pet tekem in prepotovali več kot 7500 kilometrov, v Philadelphio pa zaradi sneženja na severovzhodu države prišli na dan tekme. Toda tega ne jemljejo kot izgovor za poraz.

"Mislim, da je bil vsak od nas že v takšnih ali drugačnih okoliščinah v svoji karieri. Včasih se ne izide po načrtu, toda še vedno moraš na ledu dati vse od sebe. Vsega tega ne bomo jemali kot izgovor," je ameriškim medijem povedal prvi zvezdnik Pittsburgha Sidney Crosby.

Philadelphia, ki tako kot Pittsburgh in Washington igra v metropolitanski skupini, je v tej družbi v spodnjem delu lestvice in na 11. mestu vzhodne konference. "Za nas je prav frustrirajoče, da vsak dan na led stopimo z zavedanjem, da smo boljša ekipa, kot pa to kaže lestvica. Čaka nas še nekaj tekem, ne bomo se predali," je povedal domači hokejist Claude Giroux.


Colorado, ki nima več možnosti za končnico, je s 3:1 odpravil Detroit, drugo najslabšo ekipo vzhodnega dela lige. J.T. Compher je ob zmagi dosegel svoj pri gol v NHL.

Boston, ki je sedmi na vzhodu, je s 5:2 zmagal v Calgaryju pri tretji ekipi pacifiške skupine, v kateri igra tudi Los Angeles Anžeta Kopitarja. Brad Marchand je za Boston dosegel že 36. zadetek v sezoni in se s tem povzpel na vrh lestvice strelcev, hkrati pa se po točkah (76) na vrhu pridružil Patricku Kanu iz Chicaga in Connorju McDavidu iz Edmontona. David Pastrnak je k zmagi dodal dva zadetka.

Anaheim pa je do zmage proti St. Louisu prišel po tem, ko je zadel Ryan Getzlaf, ob tem pa za drugi zadetek podal še Rickardu Rakellu. Ta je dosegel 30. gol v sezoni.

Kopitar in njegovi soigralci bodo na led znova stopili v noči na petek, ko bodo gostili Buffalo Sabres.

Izidi
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 4:0
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings    3:1
Calgary Flames - Boston Bruins            2:5
Anaheim Ducks - St. Louis Blues           2:1
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike