kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.03.2017 07:56:57

Dve podaji Kopitarja ob porazu Kraljev

Profimedia
Kralji iz Los Angelesa so po izvajanju kazenskih strelov izgubili dvoboj proti Arizoni in pod vprašaj postavili svojo uvrstitev v končnico hokejske lige NHL.

Anže Kopitar je v rednem delu prispeval dve podaji pri golih Tylerja Toffolija, v "loteriji" pa je bilo več preudarnosti na strani gostov iz Arizone.

Za goste je oba gola v rednem delu dosegel Max Domi, drugega za izenačenje 45 sekund pred koncem rednega dela, v izvajanju kazenskih strelov pa sta bila uspešna Brendan Perlini in Anthony de Angelo. Slednji je prispeval zmagoviti gol v enajstem krogu izvajanja kazenskih strelov, pri kraljih pa je bil uspešen Jeff Carter, medtem ko Kopitar v drugi seriji strelov ni premagal vratarja Louisa Dominguea.

Los Angeles Kings so trenutno na devetem mestu v zahodni konferenci, osmouvrščeni St. Louis ima štiri, sedmouvrščeni Nashville pa šest točk več. V domačem Staples centru bi sicer lahko prišli do zmage, vendar so v zaključku dovolili preobrat. "Tekma je bila zelo zanimiva, izenačena, z vzponi in padci. Tekmeci so bili boljši v drugem delu. Na koncu smo pritisnili mi in s srečnim golom vendarle uspeli," je pojasnil trener Arizone Dave Tippett.



Toffoli je svoj prvi gol po 25. februarju dosegel v šesti minuti druge tretjine, ko je njegova ekipa povedla z 1:0, ter drugič po odbitem ploščku po strelu Jaka Muzzina minuto in 36 sekund pred koncem rednega dela za novo vodstvo z 2:1, ki pa je trajalo le 51 sekund. "Naredili smo napako, ko so imeli tekmeci na ledu dodatnega napadalca. Pustili smo jim, da so zaigrali, namesto da bi v sami končnici strnili vrste in zaklenili svoja vrata. Pa smo jih namesto tega odprli," se je jezil Toffoli.

Vodilno moštvo lige Washington Capitals je s 4:2 premagalo Minnesoto, ki je na drugem mestu na zahodnem delu, kjer so povedli Chicago Blackhawks, ki so s 4:2 v gosteh ugnali Montreal Canadiens; tri točke je z dvema podajama in golom podajo prispeval Patrick Kane. V ameriški prestolnici je po desetih tekmah, ko mu ni uspelo doseči gola, znova zadel ruski zvezdnik Aleks Ovečkin.

Dva dvoboja sta se končala po podaljšku, na obeh sta prav tako zmagali gostujoči ekipi. Carolina Hurricanes je klonila z New York Islanders z 2:3, Ottawa Senatorspa s Tampo Bay Lightning z 1:2. V Ottawi je 55 sekund pred koncem podaljška odločil Victor Hedman, že 34 sekund po začetku dodatnega dela pa je ekipi Islanders zmago zagotovil John Tavares. Hokejisti Floride Panthers so ugnali Toronto Maple Leafs s 7:2, Edmonton Oilers Dallas Stars s 7:1, San Jose Sharks pa Buffalo Sabres s 4:1.

Izidi
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes      2:3 - kazenski streli
(Anže Kopitar: dve podaji v 23:18 minute za Los Angeles)
Carolina Hurricanes - New York Islanders 2:3 - podaljšek
Washington Capitals - Minnesota Wild     4:2
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs   7:2
Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks  2:4
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning    1:2 - podaljšek
Edmonton Oilers - Dallas Stars           7:1
San Jose Sharks - Buffalo Sabres         4:1
Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike