Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.03.2017 09:29:36

Kralji izgubili proti konkurentom za končnico

Reuters
Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je v noči na torek izgubilo proti neposrednim konkurentom za uvrstitev v končnico St. Louis Blues z 1:3. Edini gol za ekipo Anžeta Kopitarja je dosegel Dustin Brown, ki je v zadnji tretjini znižal na 1:2. Strelci za Blues so bili David Perron, Magnus Paajarvi in Alexander Steen.

Kar 18.230 gledalcev v dvorani Staples Center je žal videlo poraz domačih Los Angeles Kings. Ta je toliko bolj boleč, ker je moštvo Anžeta Kopitarja izgubilo proti neposrednim tekmecem za uvrstitev v končnico.

Čeprav je bila prva tretjina precej napeta, pred vrati obeh ekip se je veliko dogajalo, pa je minila brez zadetkov. Visok tempo se je nadaljeval tudi v drugi tretjini, a je plošček končal v mreži kraljev. Vratar domačih Johnatan Quick je sicer strel Perrona še odbil, a ga pri tem slabo pokril, Perron pa je za vodstvo gostov plošček zbezal v gol.


V zadnji tretjini so kralji popustili. Hitro je na semaforju pisalo 0:2, ko je sprožil Patrik Berglund, Kopitar je strel blokiral, a je bil na pravem mestu Paajarvi, ki je povišal vodstvo gostov. Domači so se odločili za igro brez vratarja tri minute pred koncem tekme, kar se jim je obrestovalo, izid je znižal Brown s strelom vratarju med nogami. Los Angeles je do konca vedno znova poskušal brez vratarja v golu, kar pa so gostje znali izkoristiti, Steen je osem sekund pred zadnjo sireno postavil končni izid tekme.

Za kralje počitka ne bo, že v noči na sredo jih čaka nova tekma, ko k njim prihajajo hokejisti predzadnje uvrščene ekipe lige Arizona Coyotes.

V ostalih tekmah so New York Rangers z 2:3 izgubili proti Tampa Bay Lightning, New York Islanders visoko proti Carolina Hurricanes s 4:8, Philadelphia Flyers proti Columbus Blue Jackets s 3:5, Vancouver Canucks pa proti Boston Bruins s 3:6. Arizona Coyotes so Colorado Avalanche premagale z 1:0, Calgary Flames so bili od Pittsburgh Penguins po kazenskih strelih boljši s 4:3, Nashville Predators pa od Winnipeg Jets po podaljšku s 5:4.

Izidi
New York Rangers - Tampa Bay Lightning      2:3
New York Islanders - Carolina Hurricanes    4:8
Calgary Flames - Pittsburgh Penguins        4:3 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche        1:0
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 3:5
Nashville Predators - Winnipeg Jets         5:4 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Boston Bruins           3:6
Los Angeles Kings - St. Louis Blues         1:3
(Anže Kopitar se ni vpisal v statistiko, odigral je 22 minut)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike