kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.03.2017 10:17:11

Ottawa in Pittsburgh zmagala na gostovanju

V treh sinočnjih dvobojih severnoameriške hokejske lige NHL je doma zmagala le ekipa Boston Bruins, ki je s 6:1 ugnala Detroit Red Wings, igralci Dallas Stars so morali priznati premoč Ottawi Senators in so izgubili 2:5, moštvo Winnipeg Jets pa je s 4:7 klonilo v dvoboju s Pittsburgh Penguins.

Hokejisti Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki so na devetem mestu zahodnega dela lige, bodo v domačem Staples Centru v noči na petek igrali z Nashville Predators.

Čeh David Krejči in Brad Marchand sta v Bostonu za sedmo ekipo vzhodnega dekla lige dosegla vsak po dva gola, prvi je imel ob tem še asistenco, Drew Stafford in David Pastrnak sta imela po gol in podajo, Zdeno Chara pa dve asistenci.


V Winnipegu je bilo zelo razburljivo že v prvi tretjini, ko je padlo pet golov, gledalci so videli dva pretepa in izključitev Tobyja Enstroma. Že sredi druge tretjine so domači zamenjali vratarja Connorja Hellebuycka, ki je prejel pet golov po petnajstih strelih gostov.

Rus Jevgenij Malkin je zadel dvakrat, prvič za izenačenje na 2:2 v 12. minuti, ko je dosegel trideseti gol v sezoni. Nick Bonino je za zmagovalce dodal tri gole, preostale sta vpisala Justin Schultz in Jake Guentzel, za domače, ki so na lestvici takoj za Los Angelesom, pa so bili uspešni Shawn Matthias, Nikolaj Ehlers, Dustin Byfuglien in Marko Dano.

Ottawa je po pričakovanjih odpravila Dallas. Za senatorje, ki so zmagali četrtič v nizu, so po gol in podajo vpisali Cody Ceci, Viktor Stalberg in Fredrik Claesson, Craig Anderson pa je zbral 35 obramb in se s 146 zmagami v dresu Ottawe na prvem mestu večne lestvice kluba izenačil s Patrickom Lalimejem.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike