Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 27.02.2017 09:26:26

Hokejisti Chicaga uspešno proti vrhu zahoda

Reuters
Hokejisti Chicago Blackhawks so v ligi NHL v domači dvorani s 4:2 premagali St. Louis Blues in so le še zmago oddaljeni od vrha zahodne konference. Artem Anisimov je dosegel odločilni gol za vodstvo dobrih pet minut pred koncem tekme ter pomagal gostiteljem do četrte zaporedne zmage ter skupno devete na zadnjih desetih tekmah.

Anisimov je premagal vratarja gostova Jaka Allena za svoj 22. gol sezone, končni izid je z zadetkom v prazno mrežo 2,6 sekunde pred koncem zapečatil Tanner Kero. Patrick Kane in Jonathan Toews sta k zmagi prispevala po gol in podajo, vratar Scott Darling pa je zbral 30 obramb.

Kralje Anžeta Kopitarja danes ponoči čaka tekma v gosteh; pomerili pa se bodo z ekipo, ki si jo Chicago želi sklatiti z vrha zahodne konference, Minnesoto Wild.

Pred tekmo so se v taboru Los Angelesa okrepili v obrambi, saj so ponoči v svoje vrste zvabili vratarja moštva Tampa Bay Lightning, 30-letnega Bena Bishopa. Najvišji vratar, kar jih je kdaj igralo v prvenstvu NHL, pa se je kraljem pridružil kot menjava za Jonathana Quicka, ki se je vrnil na led po dolgem premoru zaradi poškodbe.



V Dallasu so Boston Bruins pokazali, da mislijo resno z nastopom v končnici NHL, in v gosteh pri Dallas Stars zmagali s 6:3. Junak večera je bil Patrice Bergeron z dvema goloma in podajo, vratar Tuukka Rask pa je zbral 33 obramb. Hokejisti Carolina Hurricanes so doma z 1:3 izgubili proti Calgary Flames, za katere je Johnny Gaudreau dosegel dva zadetka in podajo.

V derbiju tik pod vrhom vzhodne konference so New York Rangers doma z 2:5 klonili proti Columbus Blue Jackets, ki so zdaj na lestvici prehiteli rangerje. Po dvakrat sta se med strelce vpisala Cam Atkinson in Alexander Wennberg. Nashville Predators so s 5:4 premagali Edmonton Oilers, trener gostov Todd McLellan pa ni prepričan, da zasluženo. Tekmo je namreč odločil sporni zadetek Viktorja Arvidssona, za katerega so sodniki potrebovali več kot sedem minut ogleda počasnega posnetka, da so ga potrdili.

Florida Panthers so z 1:2 klonili proti Ottawa Senators, Arizona Coyotes pa so s 3:2 premagali Buffalo Sabres, tekmo pa je odločil Radim Vrbata. Češki hokejist je odločilni gol dosegel 18,9 sekunde pred koncem tekme za prvo zmago po dveh zaporednih porazih.

Izidi
Dallas Stars - Boston Bruins               3:6
Carolina Hurricanes - Calgary Flames       1:3
New York Rangers - Columbus Blue Jackets   2:5
Nashville Predators - Edmonton Oilers      5:4
Florida Panthers - Ottawa Senators         1:2
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues       4:2
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres           3:2
Značke: nhl, hokej, chicago

Članki iz rubrike