požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

hu
hu
0 11.01.2017 09:16:42

Chicago Blackhawks potrdili vodstvo na zahodu

Reuters
Hokejisti Chicago Blackhawks so v ligi NHL z novo zmago potrdili vodstvo v zahodni konferenci. Duncan Keith je z golom z igralcem več na ledu po 38 sekundah podaljška popeljal črne jastrebe do zmage nad Detroit Red Wings s 4:3. To je bila za gostitelje še četrta zaporedna zmaga.

Keith, ki je dosegel tudi podajo, je premagal vratarja Petra Mrazka. Pri Chicagu se je z golom in podajo izkazal še Richard Panik, po enkrat pa sta zadela Brian Campbell in Tanner Kero, vratar Corey Crawford pa je zaustavil 33 strelov. Pri gostih iz Detroita so se med strelce v rednem delu vpisali Andreas Athanasiou, Tomaš Tatar in Luke Glendening, Mrazek pa je ubranil 39 strelov.

Chicago je trenutno drugo najuspešnejše moštvo lige, za točko je v vzhodni konferenci boljši Columbus, ki pa potem, ko je s 16 zaporednimi zmagami skoraj podrl rekord v ligi, ni več tako zanesljiv. V zadnjih štirih tekmah je zmagal le enkrat, tokrat je moral priznati premoč Carolini. Po dveh tretjinah mu še ni kazalo slabo, saj je bil izid 3:3, toda v zadnjem delu sta domačim zmago s 5:3 zagotovila Jordan Staal in pa Šved Victor Rask, slednji je v zadnji minuti zadel nebranjeno mrežo.


Z istim izidom kot Carolina je zmagal tudi Boston, ki si je nove točke v St. Louisu praktično priigral že v prvi tretjini, po kateri je vodil s 3:0. V nadaljevanju so imeli gosti veliko izključitev, David Backes, ki je odigral prvo tekmo za Boston, potem ko je prestopil prav iz St. Louisa, je na klopi preživel kar 17 minut, to pa gostom ni preprečilo veselja. Spet sta blestela Brad Marchand in David Pastrnak, oba sta v statistiko vpisala po tri točke, prvi je dosegel dva gola in podajo, Čeh pa tri podaje.

Izid 5:3 je bil tudi na tekmi v Edmontonu, kjer so gostitelji morali priznati premoč San Joseju. Junak tekme je bil Danec Mikkel Boedker, ki je dosegel tri gole, tak dosežek mu je proti Oilers uspel že leta 2014, skupno pa je bil to njegov četrti "hat trick" v NHL. Napadalec Edmontona Connor McDavid je tokrat ostal brez točke, še vedno pa je najučinkovitejši igralec lige. Ima 48 točk, tri več od napadalca Chicaga Patricka Kana, Pittsburghov Sidney Crosby zaostaja za štiri točke.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je na lestvici najučinkovitejših igralcev s štirimi goli in 16 podajami na 165. mestu, imajo dva dni premora, v četrtek bodo v domači dvorani Staples Center gostili St. Louis Blues.

Izidi
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers        4:1
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 5:3
St. Louis Blues - Boston Bruins             3:5
Nashville Predators - Vancouver Canucks     1:2 po podaljšku
Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings      3:4 po podaljšku
Edmonton Oilers - San Jose Sharks           3:5
Anaheim Ducks - Dallas Stars                2:0
Značke: nhl, chicago, hokej

Članki iz rubrike