Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 10.01.2017 09:25:13

Kralji s 4:6 klonili proti Dallasu, Kopitar z golom in podajo

Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je v noči na torek v Staples centru izgubilo proti Dallas Stars s 4:6. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar je zaigral na 800. tekmi v NHL, v statistiko pa vnesel gol in podajo. Za LA so zadeli še Dustin Brown, Drew Doughty in Nick Shore.

Tekmo v Los Angelesu si je ogledalo 18.230 gledalcev, potem ko sta si ekipi v razburljivih 13 minutah izmenjali kar sedem golov, pa sta oba trenerja posegla po menjavi vratarjev, bolje pa jo je odnesel Dallas, ki je vknjižil zmago. Vratar kraljev Peter Budaj je moral na klop v zadnji tretjini, potem ko je iz 22 strelov prejel pet golov, tekmo je za Dallas v golu zaključil Antti Niemi, za Los Angeles pa Jeff Zatkoff.

Za Dallas so zadeli Brett Ritchie, Tyler Seguin, Jamie Oleksiak, Devin Shore, Jiri Hudler, minuto pred koncem pa je končni izid postavil Patrick Sharp, ki je zadel prazno mrežo, v statistiko pa vnesel še dve podaji. Kopitar je zadel za izid 3:4, Douhty pa je kmalu zatem izenačil na 4:4. A Dallas je zadržal nalet in se veselil zmage, s katero je prekinil negativni niz treh porazov.


"Ne pričakuješ, da boš Los Angelesu natresel šest golov. Mislim, da smo dobro odigrali drugo tretjino in imeli fantastičen zaključek. Nikoli ne pričakuješ, da boš v gosteh premagal tako kakovostno ekipo, kot je Los Angeles," je po tekmi dejal Sharp.

Kralji so izgubili drugo tekmo od treh in tako slabo odprli niz sedmih tekem na domačem ledu, v tem delu sezone so prejeli tudi 13 zadetkov. "To ni značilno za nas. Moramo se zbrati in znova poskusiti. Delali smo preprosto preveč napak, kazen je sledila v obliki golov v naši mreži," pa je po tekmi dejal kapetan kraljev Kopitar. Hrušičan je odigral 800. tekmo v NHL, vse v dresu kraljev. Los Angeles bo v noči na petek gostil St. Louis Blues.

V ostalih tekmah so morali New Jersey Devils z 0:3 priznati premoč Floridi Panthers, Winnipeg Jets so bili z 2:0 boljši od Calgary Flames, Montreal Canadiens pa so proti Washington Capitals izgubili z 1:4.

Izidi
New Jersey Devils - Florida Panthers     0:3
Winnipeg Jets - Calgary Flames           2:0
Montreal Canadiens - Washington Capitals 1:4
Los Angeles Kings - Dallas Stars         4:6
(Anže Kopitar gol in podaja za LA Kings)
Značke: nhl, hokej, kings, kopitar

Članki iz rubrike