favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 06.01.2017 11:41:06

Nov poraz Los Angelesa, Washington prekinil niz Columbusa

Reuters
Los Angeles Kings so v ligi NHL v domačem Staples Centru gostili Detroit Red Wings. Ena od najslabših ekip vzhodne konference to sezono je kralje nadigrala kar s 4:0. Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral 17:11 minute tekme, v tem času pa ostal brez točke ali strela na gol.

Tekma je bila odločena že v prvi tretjini, ko je dvakrat zadel Avstrijec Thomas Vanek (2., 19. minuta), enkrat pa Kanadčan Andreas Athanasiou (11.), ki je bil pri obeh Vanekovih golih tudi podajalec. Končni izid je v 48. minuti dosegel Anthony Mantha, še en igralec iz Kanade. Blestel je tudi vratar Detroita Jared Coreau, ki je zbral 34 obramb in prvič v karieri ostal nepremagan. Eden ključnih trenutkov se je zgodil v osmi minuti, ko je imel Los Angeles lepo priložnost, a je Tanner Pearson zapravil kazenski strel in priložnost za izenačenje na 1:1.

Naslednja tekma kralje čaka že v noči na soboto po srednjeevropskem času, ko se bodo na domačem ledu pomerili z Minnesoto Wild in skušali potrditi osmo mesto na zahodu.


V ligi pa odmeva poraz Columbusa, ki je bil vsega dve zmagi oddaljen od rekordnega niza 18 zaporednih uspehov. A tega ekipa iz Ohia ne bo dočakala. Kar z 0:5 je Columbus danes namreč izgubil proti Washingtonu. V prestolnici so za domače zadeli Daniel Winnik (6.), John Carlson (12.), Nate Schmidt (28.), Andre Burakovsky (37.) in Justin Williams (46.), vratar Braden Holtby pa je ubranil vseh 29 strelov na svoj gol in četrtič v sezoni, skupno pa že 27-ič ostal nepremagan.

Omeniti velja še Patricka Maroona, ki je k zmagi Edmontona na gostovanju v Bostonu s 4:3 prispeval kar tri gole. Trikrat je ob zmagi Nashvilla pri Tampa Bayu s 6:1 zadel tudi Colton Sisson.

Ostali izidi: St. Louis Blues - Carolina Hurricanes 2:4, Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres 4:3 (podaljšek), San Jose Sharks - Minnesota Wild 4:5.

Izidi
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings        0:4
(Anže Kopitar: brez točke v 17:11 minute za LA)
Boston Bruins - Edmonton Oilers              3:4
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets  5:0
Tampa Bay Lighntning - Nashville Predators   1:6
St. Louis Blues - Carolina Hurricanes        2:4
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres          4:3 (podaljšek)
San Jose Sharks - Minnesota Wild             4:5
Značke: kings, nhl, kopitar

Članki iz rubrike