Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

sta
sta
0 01.01.2017 10:01:25

Kopitarjevi kralji zadnji dan 2016 zaključili z zmago

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma premagala San Jose Sharks s 3:2 in leto končala z zmago. Kapetan gostiteljev in slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v dobrih devetnajstih minutah sprožil tri strele, vendar je ostal brez gola ali podaje. Ekipi se bosta znova pomerili v noči na sredo po slovenskem času v San Joseju.

Cam Atkinson je dosegel dva gola za Columbus Blue Jackets. S tem je vodilna ekipa lige s 4:2 zmagala v Minnesoti in s petnajsto zaporedno zmago izenačila drugi najdaljši tovrstni niz v zgodovini lige. V sezoni 1981/82 so prav toliko slavij zapored zabeležil igralci New York Islanders, v sezoni 2012/13 pa Pittsburgh Penguins. Dve zmagi več brez prekinitve (17) so pingvini iz Pittsburgh nanizali marca in aprila 1993.

Columbusu, ki je po dveh zadetkih v razmaku 15 sekund druge tretjine povedel s 3:0, je to uspelo v dvoboju z Minnesoto. Ta je pred tem nanizala tudi zavidljivih 12 zmag zapored; doslej v štirih največjih ameriških ligah (ameriški nogomet, košarka, baseball, hokej na ledu) še niso bili priče dvoboju dveh ekip z 12 ali več zaporednimi slavji.

To je bil hkrati tudi spopad ta čas najboljšega napada in obrambe lige, saj zmagovalci v povprečju dosežejo 3,44 gola na tekmo, ekipa Wild pa dobi le dva. V noči na sredo po slovenskem času Columbus čaka doma obračun z Edmontonom in v noči na petek dvoboj v Washingtonu, po katerem lahko izenači rekord lige ter ga izboljša v noči na nedeljo, ko bodo na drugi strani ledene ploskve stali New York Rangers, ki so ta čas tretji v ligi.



Toda kljub tej seriji Columbusa imajo aktualni prvaki iz Pittsburgha le točko zaostanka za vodilno ekipo po zmagi po podaljšku nad prvim moštvom atlantske skupine Montrealom s 4:3. Tekmeci so bili sicer že na pragu zmage, vendar je branilcem naslova uspel popoln preobrat. Najprej je Connor Sheary zadel za podaljšek, v katerem je ob koncu druge minute končni izid postavil Rus Jevgenij Malkin.

V Los Angelesu je Jeff Carter s svojim dvajsetim golom v sezoni ob koncu četrtem minute zadnje tretjine končal niz treh zaporednih porazov kraljev. Tedaj so gostitelji proti podprvakom lige povedli s 3:1, Kevin Labanc pa je šest minut pred koncem znižal na 2:3. Toda domači, ki so tokrat igrali zelo dobro v obrambi in so tekmecem dovolili le 20 strelov, je uspelo zadržati zmago.

Tanner Pearson je dosegel gol in podajo, tretji gol za kralje je prispeval Drew Doughty, Peter Budaj pa je ubranil 18 strelov gostov. Kralji, ki so sedaj na osmem mestu na zahodnem delu lige, so v svojem Staples Centru igrali prvič po 10. decembru in devetih zaporednih tekmah v gosteh.

Izidi:
Los Angeles Kings - San Jose Sharks        3:2
(Anže Kopitar trije streli v 19:22 min. za Los Angeles)
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets     2:4
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes  3:1
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens   4:3 (podaljšek)
Winnipeg Jets - New York Islanders         2:6
Dallas Stars - Florida Panthers            1:3
Colorado Avalanche - New York Rangers      2:6
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks        2:3 (kazenski streli)
Calgary Flames - Arizona Coyotes           4:2
New Jersey Devils - Washington Capitals    2:6
Boston Bruins - Buffalo Sabres             3:1
Značke: liga-nhl, la-kings

Članki iz rubrike