evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 24.11.2015 08:56:54

Gaborik na svoji 900. tekmi zadel po Kopitarjevi podaji

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL ponoči vpisali še 13. zmago.

Kralji so v gosteh v kraju Sunrise na Floridi s 3:1 premagali Florido Panthers. Slovenski zvezdnik pri moštvu iz Kalifornije Anže Kopitar je bil podajalec Marianu Gaboriku, na njegovi jubilejni 900. tekmi v ligi NHL, pri zadnjem golu.

Kralji so povedli v osmi minuti tekme, ko je zadel Tyler Toffoli, domači so izenačili v 26. minuti, ob power playu je mrežo gostov zatresel Aleksander Barkov, a je 12 minut kasneje Alec Martinez hokejistom iz mesta angelov priigral novo vodstvo z 2:1. Zadnji gol na tekmi je padel v drugi minuti tretje tretjine z golom Gaborika, pri katerem je sodeloval tudi slovenski as v usklajenem delovanju slovensko-slovaške naveze "Gabotar".

Odlično delo je opravil tudi vratar Los Angelesa Jonathan Quick s 33 obrambami ter tako preprečil, da bi kralji izgubili še tretjič zaporedoma.

"Ta zmaga je velika. Nikakor si nismo dovolili, da bi izgubili tri tekme po vrsti. Quick je bil res odličen. Ves čas nas je držal v igri. Bil je neverjeten pred mrežo. Njegove obrambe so bile odločilne," je dejal Slovak Gaborik.

Roberto Luongo je pri domačih ustavil 21 strelov gostujočih hokejistov, potem ko je pred vrati nadomestil Ala Montoyo. Ta je predčasno zapustil ledeno ploskev, potem ko ga je med eno od obramb v glavo in ramo udaril hokejist Kings Nick Shore.

Los Angeles je na prvem mestu pacifiške skupine povsem izenačen s San Jose Sharks, obe moštvi sta na 21 tekmah zbrali 26 točk, 13 zmag in osem porazov po rednem delu tekem, brez porazov po podaljšku. Los Angeles ostaja na Floridi, saj ga v noči na četrtek čaka tekma pri Tampa Bay Lightning.



RANGERSI DO DEVETE ZAPOREDNE ZMAGE
Zmagoviti val so zajahali hokejisti New York Rangers, ki so na ledu domače dvorane Madison Square Garden vpisali še deveto zaporedno zmago. Nazadnje je padel s 3:0 Nashville Predators. Henrik Lundqvist je zbral 31 obramb in še drugič v novi sezoni zaklenil vrata za 57 karierni shutout v rednih delih sezon.

Vsega skupaj 34 točk so na vrhu lige doslej v tej sezoni zbrala le tri moštva NY Rangers, Montreal Canadiens in Dallas Stars.

Tik za prvo trojico najuspešnejših je s 30 točkami St. Louis Blues, ki je z 2:1 premagal Buffalo Sabres. Točko manj ima Washington Capitals, ki je z 1:0 odpravil najslabšo ekipo lige NHL Edmonton Oilers. Edini zadetek na tekmi je prispeval Dmitrij Orlov.

Boston Bruins je z golom Davida Krejcija, ki je edini zadel v kazenskih strelih, slavil s 4:3 pri Toronto Maple Leafs. Colorado Avalanche je s 4:1 ugnal Winnipeg Jets, Philadelphia Flyers pa je z golom Shayna Gostisbehereja, slavila s 3:2 po podaljšku nad Carolina Hurricanes.

* Izidi:
Florida Panthers - Los Angeles Kings      1:3
(Anže Kopitar, 2 strela, podaja v 21:19 min. za Los Angeles)
Toronto Maple Lefs - Boston Bruins        3:4 (po kazenski strelih)
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche        1:4
Buffalo Sabres - St. Louis Blues          1:2
New York Rangers - Nashville Predators    3:0
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 3:2 (po podaljšku)
Washington Capitals - Edmonton Oilers     1:0

Članki iz rubrike