pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

bk
bk
0 22.08.2014 08:43:54

Sijajni Sabolič mož odločitve

Arsen Perić
S 15 tekmami se je včeraj začela hokejska liga prvakov CHL, v kateri bomo letos spremljali 44 ekip iz 11 lig, med katerimi najdemo tudi deset slovenskih hokejistov.

Prvi tekmovalni večer si bo v najlepšem spominu ohranil napadalec praške Sparte Robert Sabolič, saj je bil Jeseničan ključni mož češkega ekstraligaša ob zmagi s 5:4 v finskem Kuopiu. Sabla je dosegel dva zadetka in v statistiko dodal še eno podajo. Najprej je le po sedmih sekundah igre v drugi tretjini z močnim strelom iz bližine gola zaostanek znižal na 1:2, v 24. minuti je Slovenec, ki je zaigral v prvem napadu, nato v power playu podal še za izenačenje na 2:2. Redni del srečanja pa se je nato končal z izidom 4:4, o zmagovalcu pa so na koncu odločali kazenski streli, ravno Robi pa je v četrti seriji loterije dosegel odločilni zadetek.

V Briançonu so se srečali štirje Slovenci. Francosko moštvo, ki ga kot glavni trener vodi Edo Terglav in v katerem igrata napadalec Jaka Ankerst in branilec Gašper Cerkovnik je gostilo beljaški VSV branilca Klemna Pretnarja in napadalca Adisa Alagića. Avstrijci so prišli do minimalne zmage z 2:1, odločilni zadetek pa je nekdanji napadalec Olimpije Brock McBride dosegel v 58. minuti.


Köln branilca Aleša Kranjca se je z 2:1 veselil zmage na domači ledeni ploskvi, kjer so premagali slovaške Košice, našega reprezentanta pa ni bilo v postavi.

Nocoj bodo aktivni še ostali Slovenci. Vratar Robert Kristan in branilec Blaž Gregorc se bosta s Pardubicami borila v švedskem Linköpingu, vratar Luka Gračnar bo s Salzburgom točke poskušal vknjižiti v finskem Jyväskyläju, Žiga Pance pa z Bolzanom v finskem Turkuju.

Članki iz rubrike