rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 05.01.2024 22:51:09

Jeseničani izgubili v Kitzbühlu in ostali brez neposredne uvrstitve v končnico

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zadnji tekmi rednega dela alpske lige na gostovanju pri Kitzbühlu izgubili z 1:2 (0:2, 1:0, 0:0).

Jeseničani tako niso prišli med šest najboljših po rednem delu, ki imajo že zagotovljeno končnico. V zadnji tekmi večera je Cortina premagala Lustenau in prehitela slovensko ekipo, ki je tako na sedmem mestu.

Danes se je končal redni del tekmovanja, po katerem si je prvih šest ekip že zagotovilo končnico. Preostale, ki bodo redni del končale na sedmem mestu ali nižje, pa bodo skušale v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesto za izločilni del tekmovanja.

Pred zadnjim krogom so bile v igri za uvrstitev v skupino master še štiri ekipe. Prve tri, Ritten, Zell am See in Vipiteno, so si to skupino zagotovile že prej. Jeseničani so imeli pred zadnjim krogom točko naskoka pred Cortino.

Na koncu se za branilce naslova gostovanje v Avstriji ni končalo dobro, saj so izgubili. Slabo so začeli tekmo in že po desetih minutah zaostajali z 0:2. Pozneje so vzpostavili ravnotežje, bili boljši tekmec in imeli več strelov, toda domačega vratarja Luce Eggerja jim dolgo ni uspelo premagati.

Šele Gašper Seršen je v 32. minuti z znižanjem poskrbel za nekaj upanja za preobrat železarjev. A to je bil tudi edini gol gostov, ki so tako doživeli 11. poraz in ostali pri 52 točkah. Ob koncu so sicer imeli gostje na ledu dva (oziroma tri) igralce več, zadnje pol minute so iz vrat potegnili še Žana Usa, a izenačenja ni bilo.

Ob porazu so tako morali aktualni prvaki alpske lige upati na uspeh Lustenaua v Cortini, a so domači tam po zaostanku z 2:3 v zadnji tretjini prišli do zmage s 5:3 in si zagotovili šesto mesto. V končnici sta tudi že mlada salzburška ekipa in Bregenzerwald.

Jeseničani so končali na sedmem mestu, tako da bodo prišli v kvalifikacijsko skupino A, kjer je tudi drugi slovenski klub v ligi. Celjani so redni del končali na 15. mestu. V tej skupini so še deseti, 11. in 14. klub rednega dela. Prva dva si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. Tam bodo osmi, deveti, 12., 13. in 16. klub rednega dela. Najboljši bodo s seboj prinesli bonus točke (Jeseničani šest), Celjani bodo začeli z ničlo.

Drugi del lige se bo začel 18. januarja in končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in 3. marcem, končnica se bo začela 5. marca.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike