sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 06.04.2023 21:43:52

Cortina tekmec Jeseničanov v finalu alpske lige

Luka Vovk
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili tekmeca v finalu alpske lige. Potem ko so železarji v polfinalu že po štirih tekmah premagali Ritten, je v drugem finalu odločala današnja sedma tekma. Cortina je po zmagi s 4:3 v gosteh pri mladi salzburški ekipi tudi s skupnim izidom 4:3 v zmagah prišla v finale.

Jeseničani so za napredovanje v finale tako kot v prejšnji sezoni premagali Ritten, tekmece iz Južne Tirolske so ugnali s 4:0 v zmagah, na zadnji tekmi so slavili s 6:1, še največ dela so imeli na tretji, ko so zmagali po podaljšku z 1:0.

Pred tem pa so v prvem krogu končnice prav tako s 4:0 v zmagah odpravili še Vipiteno.

Tekmeca so dobili šele danes, ko se je končal drugi polfinale. V njem sta mlada salzburška ekipa in Cortina igrali vseh sedem tekem. Salzburg se je na prejšnji tekmi rešil po podaljšku (2:1) in izsilil odločilno tekmo na svojem ledu. Salzburžani so sicer vse zmage v polfinalu dosegli po podaljšku.



Avstrijska ekipa je imela danes lepo priložnost za finale. Salzburg je namreč že po 14 minutah vodil s 3:1, toda italijanska ekipa je še v prvi tretjini znižala, nato pa v drugi izenačila. Odločitev je padla v 38. minuti, ko je zmagoviti gol dosegel Alberto Colli. Za Cortino je to prva uvrstitev v finale regionalnega tekmovanja.

Jeseničani so tudi v prejšnji sezoni prišli do finala, a so takrat morali priznati premoč Asiagu, ki je slavil s 3:2 v zmagah.

Vodstvo tekmovanja še ni določilo natančnega razporeda finalnih tekem, po prvotnem načrtu pa bi se moral finale, če bi v polfinalu odločalo vseh sedem tekem, začeti v soboto, 8. aprila.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike