mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.12.2022 20:34:38

Olimpija v Celovcu izgubila proti KAC-u

Luka Vovk
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 25. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili s celovško ekipo KAC z 1:3 (1:1, 0:0, 0:2).

* Dvorana Heidi Horten, gledalcev 3300, sodniki: Piragić, Siegel (glavna), Hribar, Riecken.
* Strelci: 1:0 Fraser (Hochegger, Gomboc, 7.), 1:1 Neill (Crnovič, Sodja, 17.), 2:1 Hochegger (van Ee, Kraus, 46.), 3:1 Hundertpfund (60.).
* Kazenske minute: KAC Celovec 8, SŽ Olimpija 8.

Ljubljanski hokejisti so v petek po zmagi nad Pustertalom prvič po šestih tednih dosegli dve zaporedni zmagi. Danes so imeli priložnost niz podaljšati na tri, a po težki in izenačeni borbi morali priznati premoč celovški zasedbi.

Ljubljančani so nakazali, da se kriza, ki jih je pestila oktobra in novembra, počasi končuje. Tudi danes so imeli možnost, da bi v Celovcu iztržili kaj več. A tokrat je bil velika ovira tudi domači vratar Sebastian Dahm, ki je klonil le enkrat, zbral pa 30 obramb.


Gostje so svoj edini zadetek dosegli že v prvem delu. Povedli so sicer domači, ko so izkoristili "power play", a so v nadaljevanju prve tretjine bolj pritiskali zeleno-beli. Priložnosti so si pripravili Žiga Pance, Žiga Mehle in Chris Dodero, izenačil pa je v 16. minuti Carl Neill.

V drugi tretjini so imeli več od igre gostje, a so bili neučinkoviti. Ne Jaka Sodja ne Nik Simšič, pa tudi ne Pance niso znali premagati Dahma, ki je v tem delu igre držal svoje soigralce v igri.

Celovčani so nato v zadnji tretjini povedli, potem ko so presekali ljubljanske poskuse za drugi zadetek. Gol sicer ni spremenil razmerij moči, še vedno so gostje bolj pritiskali na vrata Dahma kot KAC na vrata Žana Usa, toda učinka gostov kljub nekaj lepim priložnostim ni bilo.

V zadnjem poskusu slovenske ekipe brez vratarja v zadnjih dveh minutah pa so nato Celovčani prišli še do tretjega zadetka, ko so sekundo pred koncem plošček poslali v prazen gol, sodniki pa so ga po ogledu posnetka potrdili.

Ljubljančani so po porazu ostali na desetem mestu lestvice, naslednjo tekmo bodo igrali v petek, ko bodo v dvorani Tivoli gostili Linz.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike