pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 19.04.2022 23:00:36

STRTA jeseniška srca!! Železarji ostali brez naslova v ligi AHL, NAČIN pa BRUTALEN!

Vito de Romeo
Hokejisti Asiaga so prvaki alpske lige za sezono 2021/22.

Asiago - Sij Acroni Jesenice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Asiago – Pala Hodegart. 1680 gledalcev. Glavna sodnika: Hlavaty in Holzer. Linijska sodnika: Puff in Weiss (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Miglioranzi (Vankus, Ginnetti, 29.), 1:1 Glavič (P. Rajsar, Jenko, 30.), 2:1 Finoro (Vankus, M. Stevan, 59.).
Kazenske minute: Asiago 6, Sij Acroni Jesenice 8.

Asiago: L. Stevan, Longhini; Ginnetti, Casetti, Marchetti, Mantenuto, Giliati; Gios, Forte, Magnabosco, Iacobellis, Salinitri; Miglioranzi, Parini, Finoro, M. Stevan, Vankus; Rigoni, Lievore, Tessari, Zampieri, F. Rigoni. Trener: Tom Barrasso.

Jesenice: Fröberg, Kogovšek; Logar, Zibelnik, Pance, Viikilä, Elo; Brus, Urukalo, Ulamec, S. Rajsar, Svetina; Planko, Ščap, Glavič, P. Rajsar, Jenko; Širovnik, Jakupović, Seršen, Krmelj. Trener: Nik Zupančič.


V današnji odločilni peti finalni tekmi so na domačem ledu z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) premagali Sij Acroni Jesenice in si tako zagotovili končni uspeh s skupnim izidom 3:2 v zmagah ter drugič po letu 2018 slavili v tem tekmovanju.

Odločilni gol je danes dosegel Girodano Finoro le minuto in pol pred koncem rednega dela. Oscarja Fröberga je premagal izza gola, ko je v Šveda poslal plošček, ki se je nato od vratarja odbil v gol Jesenic. Fröberg je sicer zbral 42 obramb.

Jeseničani, ki so v tej sezoni sploh prvič igrali v finalu tega tekmovanja, so izgubili prvo tekmo z 1:4. Potem so naslednji dve dobili, najprej doma s 4:3 po podaljšku in v gosteh s 4:1. V soboto so imeli doma v Podmežakli že prvo priložnost za končno slavje, a so hokejisti Asiaga z zmago s 4:2 izsilili še eno tekmo.

Asiago je kot prvak drugega najmočnejšega regionalnega tekmovanja nasledil Ljubljančane. Alpska liga v tej obliki namreč poteka od sezone 2016/17. Prva zmagovalca sta bila italijanska Ritten in Asiago, zadnji dve izdaji v sezonah 2018/19 in 2020/21 pa je dobila SŽ Olimpija, ki pa se je po lanski zmagi nato preselila v za razred močnejše tekmovanje, ligo ICEHL.

Članki iz rubrike