evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
0 05.03.2022 22:37:54

Znani udeleženci končnice in kvalifikacij v alpski ligi

alesfevzer.com
V alpski hokejski ligi se je danes končal drugi del tekmovanja. Hokejisti Sija Acronija Jesenic bi morali v zadnjem krogu igrati tekmo s Fasso, a so Italijani dvoboj zaradi zdravstvenih razlogov odpovedali. Železarji so si že prej zagotovili neposredno uvrstitev v končnico, po današnjih tekmah so znani še zadnji udeleženci iz skupine master.

V tej je v drugem delu igralo šest najboljših ekip rednega dela, štiri so si zdaj že neposredno priigrale končnico. To so Asiago (26 točk), Sij Acroni Jesenice (19), Ritten in Lustenau (oba po 18). Peti in šesti, Cortina in Fassa, pa bosta imela možnost nadaljevanja sezone po kvalifikacijskih tekmah z ekipami, ki so v drugem delu igrale v slabših skupinah.


Iz teh skupin A in B so si vozovnice za kvalifikacije priborili po prvi trije, v eni so bili to mlada ekipa Salzburga, Bregenzerwald in Vipiteno, v drugi pa Gardena, Zell am See in mlada ekipa Linza.

Zadnji dve moštvi iz skupine master ter teh šest ekip se bo v kvalifikacijah v štirih parih merilo po sistemu na tri zmage. Štirje zmagovalci pa se bodo nato pridružili štirim prvim iz skupine master v četrtfinalu alpske lige. Asiago bo tekmeca lahko izbiral prvi, Jeseničani pa drugi.

Značke: hokej, jesenice

Članki iz rubrike