nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
2 15.04.2021 22:25:25

Še eno NEPRIJETNO presenečenje za SŽ Olimpijo, Lustenau je izsili pet tekmo polfinala lige AHL

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v četrti polfinalni tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Lustenauom z 1:2 (1:1, 0:0, 0:1). Izid v zmagah je zdaj izenačen na 2:2, o finalistu bo odločala peta tekma v soboto v Ljubljani.

Ljubljanski hokejisti, ki so v polfinale z Lustenauom vstopili kot jasni favoriti, so doživeli še drugo veliko razočaranje. Prvega so pred dvema dnevoma, ko so na svojem ledu klonili z 1:2, drugi šok pa je sledil danes, ko so z enakim izidom izgubili še enkrat, tokrat v gosteh. S tem so zapravili prednost 2:0 v zmagah in o finalistu alpske lige bo odločala peta tekma v soboto v Tivoliju.

Zmaji so v polfinalu pokazali dva povsem različna obraza. Prvo tekmo so, sicer z ne najboljšo predstavo, dobili dokaj zanesljivo s 4:2, v drugi pa so bili prepričljivo boljši z 8:0. A morda je prav ta visoka zmaga tudi nekoliko uspavala favorite tekmovanja, saj so ta teden dvakrat povsem zatajili in tekmecem omogočili, da so se povsem vrnili v igro.

Bledo predstavo na tekmi v torek so borbeni gostje kaznovali z zmago, recept pa so ponovili tudi danes. Ključen člen je bil tudi vratar Anthony Morrone, saj je imel spet odličen večer in je dvoboj končal z le enim prejetim zadetkom in kar 41 obrambami.

Slab konec je nakazala že prva tretjina, ko so se gostje na polovici znašli v zaostanku, zadel je Martin Grabher Meier. A je nato za kanček upanja na preobrat poskrbel Juuso Pulli z izenačenjem pol minute pred koncem prvega dela.

V nadaljevanju sta mreži dolgo mirovali, precej več dela kot Paavo Hölsä (na koncu 25 obramb) je imel sicer Morrone, a ga je odlično opravljal. Zato pa so se težave nad ljubljansko zasedbo spet zgrnile v 50. minuti, ob igralcu več, na klopi je bil Nik Simšič, so namreč domači spet zadeli, uspešen je bil Renars Karkls.

Do konca so gostje poslušali vse, da bi izsilili vsaj podaljšek; imeli so tudi prednost igralca več, že od 57. minute so igrali brez vratarja, toda nič ni pomagalo: Lustenau je zdržal in se veselil še druge zmage v seriji, po novi hladni prhi za zeleno-bele pa bo zdaj odločitev padla v soboto ob 19.30 v dvorani Tivoli.

Članki iz rubrike