palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 18.03.2021 22:45:44

Jeseničani izgubili drugič zapored, a poraz na srečo ni bil usoden

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi zadnjega kroga rednega dela alpske lige v gosteh izgubili z Vipitenom z 0:1 (0:1, 0:0, 0:0). Jeseničani so kljub temu redni del končali na drugem mestu.

Jeseniški hokejisti so danes na zadnji tekmi morali potrjevati drugo mesto in s tem prednost domačega terena v morebitnem polfinalu, potem ko so priložnost, da bi si ga že zagotovili, zapravili s porazom proti zadnjemu Linzu na prejšnji tekmi.

Danes so imeli boj na daljavo z Val Pusterio, ki je pred tekmo zaostajal dve točki (74-72), nazadnje pa so kljub porazu le potrdili drugo mesto za SŽ Olimpijo. Posredno so jim pomagali mladi Salzburžani, ki so premagali Val Pusterio v gosteh s 4:2.


Današnjo tekmo Jeseničanov je odločil samo en gol, že v prvi tretjini je v polno za domače zadel Paul Eisendle. Drugi domači junak pa je bil vratar Jakob Rabanser, ki je gostom ubranil kup priložnosti in na koncu s kar 44 obrambami ohranil mrežo nedotaknjeno.

Poleg Ljubljančanov, Jeseničanov in Val Pusterie ima neposredno uvrstitev v končnico zagotovljeno še Asiago. Osem moštev, ki so redni del tekmovanja končala na mestih od 5 do 12 (Cortina, Salzburg juniors, Ritten, Feldkirch, Lustenau, Gardena, Vipiteno in Bregenzerwald) pa bo v dodatnih kvalifikacijskih tekmah odločalo o še štirih potnikih v četrtfinale.

Končnica se bo z izbiranjem tekmecev začela 25. marca, prve četrtfinalen tekme pa bodo 27. marca.

Značke: hokej, jesenice, liga-ahl

Članki iz rubrike